Per Quang Fjellstad er ansatt som salgsleder i Catenda.

Catenda ansetter salgsleder med internasjonal erfaring

– Potensialet for norskutviklede løsninger bygd på åpenBIM rettet mot en global byggenæring i rask transformasjon, er rett og slett enormt, sier Per Quang Fjellstad som startet i jobben 1. august.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel

Fjellstad er utdannet sivilmarkedsfører med en MBA fra BI og har mer enn ti års erfaring fra industriutvikling, maritim, vann- og avløpsindustrien. Både fra Sørøst-Asia og Kina hvor han blant annet har vært med på to større fabrikkutbygninger som en del av prosjekteringsteamet.

– Gjennom fabrikkutbygningene i Asia så jeg hvor analogt og tungvint alt foregikk. Samhandling og prosjektstyring kunne åpenbart effektiviseres. Jeg er derfor ikke i tvil om at en samhandlingsplattform som bimsync vil kunne revolusjonere måten alle bygger på, sier Fjellstad i en pressemelding fra Catenda.

Enklere, etterprøvbart og fremtidsrettet

Fjellstad mener at den dypeste endringer på sikt vil ligge i å utnytte de mange mulighetene som ligger i en «digital tvilling.» Altså en nøyaktig, helhetlig og skalerbar digital kopi av det bygde og alle dets respektive små og store komponenter.

– En digital tvilling vil ikke bare gjøre det langt enklere å gjøre endringer, rette opp feil og forbedre designet, på tvers av byggeprosessen. En digital tvilling bygd på åpne formater vil også åpne for uante muligheter i drifts- og vedlikeholdsfasen. Selv om det er vanskelig å spå hva en eksponentiell utvikling vil gi oss av tekniske løsninger, skal du ikke ha mye fantasi for å forstå at for eksempel «Internet Of Things» vil forandre måten vi bruker, vedlikeholder og «skjønner» våre på bygg på, sier Fjellstad.

En plattform med uante muligheter

For at dagens muligheter - og de man ser konturene av i fremtiden - skal kunne realiseres, tror Fjellstad at to ting er avgjørende; de må bygges på åpne og frie formater og de må på sikt evne å ta opp i seg alle behov. Være seg lokal byggeskikk eller spesielle krav i det respektive markedet plattformen skal brukes.

– Catendas samhandlingsplattform «bimsync» er helt fra bunnen av er bygd på åpenBIM som kjerne. Dette gjør plattformen - og grensesnittet - åpent, kompatibelt og fullt av muligheter, uansett hva man en gang i fremtiden måtte ønske å benytte den digitale tvillingen til. I tillegg tror jeg det faktum at bimsync er en av de eldste og mest utprøvde samhandlingsplattformene på markedet, er en stor fordel, sier Fjellstad.

At bimsync har et godt fotfeste i det norske markedet tror Fjellstad gjør selskapet rigget for å kapre markedsandeler også på verdensmarkedet. I en økonomi som den franske representerer for eksempel byggeindustrien i underkant av 5 prosent av brutto nasjonalprodukt. Dette er et marked hvor Catenda har klart å kapre en av de aller største aktørene i sterk konkurranse med de største programvareleverandørene.

Ta høyde for kulturelle aspekter

Håvard Bell, daglig leder og med-gründer i Catenda, er av den oppfatning at det framover vil bli viktige å ta høyde for modenhet, kulturforskjeller og respektere ulike behov. Innsikt og forståelse er nøkkelen for å få til nettopp dette.

– Det fine med Fjellstad er at han bringer med seg langt mer enn bred salgserfaring. Vi ser for oss at hans mangfoldige bakgrunn blir viktig for Catenda i tiden fremover. Vi ser jo at det blir et stadig viktigere moment å kunne forstå andre kulturer i dybden. Og da tenker vi ikke bare på ulike lands og kontinenters kulturer, men også de mange forskjellige kulturene vi finner innenfor de respektive fagene. Å forstå og møte disse forskjellene er viktige for Catenda i dag, men kommer til å bli enda viktigere i morgendagens marked, avslutter Bell.

Powered by Labrador CMS