Ill. Arkitekturverket AS

Betonmast revitaliserer næringsbygg i Dronningens gate 1 i Moss

Betonmast Østfold revitaliserer et kontorbygg i gågata i Moss for Fredriksborg eiendom. Prosjektet gjennomføres i samspill, og kontraktssummen er på om lag 82 millioner kroner ekskl. mva. 

- Med en sentral og synlig plassering på hjørnet av gågata i Moss, vil oppgraderingen av det gamle bankbygget føre til en revitalisering av hele området. Fasaden vil åpnes over to etasjer på bakkeplan, og får et moderne uttrykk med høye glassvegger. Resterende fasade vil få teglstein og plater, heter det i en pressemelding. Entreprisen omfatter også oppgradering av alt elektrisk anlegg.

Bygget består av sju etasjer over og to etasjer under bakkeplan. De til sammen 9.000 kvadratmeterne består av forretningslokaler på bakkeplan, og ellers kontorlokaler.

Det jobbes med å få på plass leietakere i ledige lokaler i bygget. Her nevnes både en restaurant eller tilsvarende publikumsvennlig virksomhet til det åpne og store lokalet i første etasje, samt flere større og mindre leietakere i kontordelen, blant annet NAV Øst-Viken.

- Vi har et meget godt forhold til oppdragsgiveren, Fredriksborg Eiendom, etter at vi nylig også bygget Storgata 5 i Fredrikstad for dem. Det gode forholdet har også ført til en positiv og fruktbar samspillsfase der vi sammen har utviklet Dronningens gate med gode løsninger, sier Lars Prangerød, daglig leder i Betonmast Østfold.

Byggearbeidene startet sommeren 2018, og vil pågå frem til sommeren 2019.

- Byggearbeidene gjennomføres samtidig som flere leietakere holder til i bygget. Dette er utfordrende med tanke på sikkerhet og planlegging av arbeidene. Også her legger vi vekt på samarbeid, og vi har daglig dialog med de berørte leietakerne i bygget. Dette blir et flott bygg, og vi er glade for å kunne bidra til å oppgradere Moss sentrum til et levende sentrum, legger Prangerød til. 

Ill. Arkitekturverket AS