Øvre Vollgate 13 i Oslo sentrum skal rehabiliteres. Eksisterende bygningsmasse skal strippes helt ned til betongen, og bygges opp til et topp moderne kontorbygg. Illustrasjon: Pushak

Betonmast rehabiliterer næringsbygg i Oslo

Betonmast Oslo har signert kontrakt med Anthon B Nilsen Eiendom om rehabilitering av et næringsbygg i Oslo sentrum. Kontrakten er en totalentreprise med en kontraktsum på om lag 200 millioner kroner eksklusive moms.

Det opplyser Betonmast i en melding.

Kontrakten gjelder Øvre Vollgate 13 i Oslo sentrum. Bygget står på Byantikvarens gule liste som bevaringsverdig. Eksisterende bygningsmasse skal strippes helt ned til betongen, og bygges opp til et topp moderne kontorbygg, komplett med nytt teknisk anlegg, opplyser Betonmast i meldingen.

I tillegg til kontorer fra 2. til 8. etasje, får bygget blant annet kafé og personalrestaurant, garderobe- og trimromfasiliteter samt sykkelparkering. På gateplan får bygningen en mer åpen og innbydende fasade som vil bidra til et mer attraktivt miljø i hele Øvre Vollgate. Bakgården trekkes inn i bygningsmassen, og prosjektet bygges på med en etasje og får blå-grønne tak med sedum og terrassearealer. Bygget skal klassifiseres som BREEAM NOR Very Good og får energiklasse A, skriver Betonmast.

– Prosjektets størrelse, type og plassering passer oss godt. Vi har et godt forhold til Anthon B Nilsen fra tidligere prosjekter. Fra det vellykkede prosjektet i Øvre Vollgate 9 vet vi at samarbeidet med både utbygger, arkitekt og rådgivende ingeniører fungerer godt. Nå ser vi frem til å ta fatt på et nytt oppdrag for en kvalitetsbevisst og samarbeidsvillig byggherre, sier Ole-Bjørn Bakke, daglig leder i Betonmast Oslo.

Det er Pushak som er arkitekt i prosjektet.

Rivearbeider er planlagt igangsatt i april 2021, mens ferdigstillelse er satt til oktober 2022.

Illustrasjon: Pushak