I forrige uke kunne Steen & Strøm åpne deler av rehabiliterte Gulskogen kjøpesenter. Foto: BetonmastSenterleder Elisabeth Lohk og Norden-sjef for Steen & Strøm, Louis Bonelli, var glade for å kunne gjenåpne deler av Gulskogen kjøpesenter fem måneder før tiden. Foto: BetonmastBetonmast-gjengen feiret overleveringen med eplejuice og kake. Foto: Betonmast

Betonmast overleverte første del av Gulskogen kjøpesenter fem måneder før tiden

Forrige uke var det offisiell åpning av del én av ombygde Gulskogen kjøpesenter. Åpningen skjer fem måneder før tiden.

Det er Betonmast Buskerud-Vestfold som står for ombyggingen av over 10.000 kvadratmeter i det som er Drammens største kjøpesenter.

– Dette er ganske unikt. Det er ikke ofte i vår industri at vi får muligheten til å åpne lenge før plan, sier Louis Bonelli, CEO for Steen & Strøm Norden, i en pressemelding. Det er Steen & Strøm som eier Gulskogen kjøpesenter.

Det var våren 2019 Betonmast Buskerud-Vestfold vant kontrakten om gjenoppbygging av deler av Gulskogen. Arbeidet består i å rive ut 10.000 kvadratmeter eksisterende gulv og støpe et nytt selvbærende dekke. Opprinnelig kontraktsverdi på totalentreprisen var på 200 millioner kroner.

Gulskogen har lenge hatt utfordringer med dårlige grunnforhold. Dette har ført til skjeve gulv og sprekkdannelser. Dette utbedres nå av Betonmast, samtidig som deler av senteret er i drift.

– Samarbeidet med Betonmast har vært veldig bra. Prosjektteamet har jobbet tett på. Jeg er imponert over hvordan de håndterer et kjøpesenter i drift. De har konstant fokus på drift og at vi har ansatte og kunder her. Nå gleder oss til ønske kunder og ansatte velkommen tilbake, uttalte Elisabeth Lohk, senterleder på Gulskogen, under åpningen.

Betonmast skal overlevere resten av prosjektet i oktober. Prosjektleder Per Kristian Hegg i Betonmast Buskerud-Vestfold sier selskapet er i rute.

– Vi har hele tiden hatt god kontroll på fremdriften, takket være en flott gjeng som samarbeider om prosjektet. Betonmast-teamet har stått på døgnet rundt, våre underentreprenører har fungert veldig bra, og i tillegg har vi hatt et veldig godt samarbeid med Gulskogen senter som har gjort dette mulig. Det å rehabilitere et kjøpesenter i drift er utfordrende, men også veldig gøy når vi får det til slik vi gjør her, sier han.