BetonmastHæhre skal bygge 374 studentboliger i Linköping.

BetonmastHæhre bygger studentboliger i Linköping

BetonmastHæhre Stockholm har inngått en kontrakt med Grön Bostad Intellektet AB om bygging av 374 studentboliger i Linköping. Kontrakten er en totalentreprise med en verdi på 390 millioner svenske kroner.

 - Dette er en stor og viktig kontrakt som befester BetonmastHæhre som en raskt voksende entreprenør i det svenske markedet, sier Mattias Gustafson, VD for BetonmastHæhre Sverige.

I Linköping, bare et par minutter fra campus, skal BetonmastHæhre utvikle «Colonia 2», med til sammen 374 leiligheter. Leilighetene vil fordeles over syv bygg. Byggetiden er beregnet til 30 måneder. Prosjekteringen er i gang, og produksjonsstart er ventet mot slutten av året.

Prosjektet gjennomføres av BetonmastHæhre Stockholm sammen med byggherrens representant, ByggVesta Development.

- Vi ser frem til å gjennomføre dette prosjektet sammen med BetonmastHæhre. Vi verdsetter kombinasjonen av deres lokale forankring og sterke konsern, sier Jonas Granström, boligutviklingssjef i ByggVesta Development.

BetonmastHæhre Stockholm ble etablert i 2017, og kontrakten i Linköping er selskapets største til nå.

BetonmastHæhre etablerte seg første gang i Sverige i 2013, og har vunnet flere prestisjekontrakter, blant annet Lindholmens Tekniska Gymnasium i Göteborg, Volvo Pentas nye hovedkontor og Kungsbackas Nya Badhus. BetonmastHæhre er tilstede i Göteborg og Stockholm, og nylig meldte selskapet at det i løpet av sommeren vil etablere seg i Malmö. Dermed vil konsernet være representert i alle Sveriges tre største regioner.