Bane NOR Eiendom med milliardkjøp i Oslo

Bane NOR Eiendom AS har kjøpt Strandgaten 19 i Oslo, også kjent som Paleet parkeringshus, som et ledd i sin strategi om å utvikle attraktive knutepunkt som hjelper flere å ta tog.

Bane NOR Eiendom skriver i en pressemelding at det er ekstremt sjelden at store eiendommer rett ved Oslo S er til salgs. Strandgaten 19 er et kombinert kontor-, forretnings- og parkeringsbygg med Østbanehallen som nærmeste nabo. Prisen de betaler er 1.090 millioner kroner, melder de

– Dette gir et helt unikt potensiale for å utvikle et tilbud som vil føre til at det blir lettere for flere å ta tog, sier Morten Austestad, direktør utvikling, Bane NOR Eiendom AS i meldingen.

Han forteller at Bane NOR Eiendom AS planlegger å utvikle eiendommen med kontor, handel og funksjoner for Bane NOR og jernbanen.

– Det har vært en rivende utvikling ved Oslo S de siste årene som gjør at dette området har blitt enda mer attraktivt for handel, fritid og arbeid. Med Norges største togstasjon som nærmeste nabo er det lett for folk å reise til og fra dette området på en miljøvennlig måte. Vi går nå inn i en planleggingsperiode der vi vurderer hvordan vi kan best utvikle denne tomten på en måte som gir god avkastning og eventuelt bruk som kan være til nytte for jernbanen, legger han til i pressemeldingen.