Illustrasjon: Norconsult
Illustrasjon: Norconsult

Backe utvikler nye Nadderud stadion

Backe Stor-Oslo er tildelt samspillskontrakten for utvikling og senere bygging av nye Nadderud stadion i Bærum.

Det skriver Backe i en pressemelding fredag.

9. november signerte Backe Stor-Oslo samspillskontrakt med Bærum kommune for utvikling av nytt stadion med opsjon på bygging etter endt samspillsfase. Rammen for nytt stadion og tilhørende anlegg er på 380 millioner kroner før merverdiavgift.

Backe Stor-Oslo var én av to tilbydere i konkurransen, og skilte seg, ifølge pressemeldingen, ut på teamutvikling og kompetanse. I teamet til Backe Stor-Oslo deltok Stefan Ekberg arkitekter, Hille Melbye Arkitekter, Dr. Techn. Olav Olsen, Considium, Cushman & Wakefield Realkapital, samt Backe Eiendom Invest.

– Vi er glade for å ha kommet et steg videre i prosjektet, og ser frem til at vi sammen med Backe skal utvikle et godt prosjekt for fotballen, innbyggerne og området for øvrig, sier Christian V. Skjelderup, prosjektleder i Bærum kommune.

Nye Nadderud stadion bygges for toppfotballen i Bærum, som i første rekke er Stabæk, samt breddeidretten. Det nye stadionanlegget får 8.000 tilskuerplasser og tribuner på fire sider. Kontrakten til Backe Stor-Oslo inkluderer også ny kunstgressbane med undervarme og ny skate- og aktivitetspark. I tillegg etableres parkeringsplasser og ny teknisk infrastruktur. Kontrakten inkluderer fjerning av eksisterende naturgressbane på eksisterende stadion, samt rivning av deler av eksisterende konstruksjoner i vest, løpebane og hovedtribunen i øst.

– Vi i Backe gleder oss til å jobbe sammen med Bærum kommune, Stabæk Fotball, partnere og lokalsamfunnet med realiseringen av kommunens og Stabæks nye fotballstadion, sier Arne Landmark, administrerende direktør i Backe Stor-Oslo.