Slik kan den nye skolen bli seende ut. Arkitekt: Spinn Arkitekter

Backe Stor-Oslo bygger Flesberg skole

Skattekista er konseptnavnet på det nye skoleanlegget i Flesberg. Det er entreprenøren Backe Stor-Oslo som har fått oppgaven med å bygge skolen og flerbrukshallen på Stevningsmogen.

– Vi er veldig godt fornøyde. Vår visjon er å utvikle og bygge lokalsamfunn. Vi i Backe Stor-Oslo er derfor både stolte og ydmyke over denne oppgaven med å kunne bygge og utvikle en fremtidsrettet skole for Flesberg kommune, sier daglig leder Arne Landmark i Backe Stor-Oslo.

Skoleanlegget skal utvikles av entreprenøren i samarbeid med i samarbeid med arkitektfirmaet Spinn Arkitekter og Norconsultsom landskapsarkitekt.

Forbilledlig
Prosjektleder for Flesberg Skole 2019, Kristin Borander i WSP Norge er full av lovord om konseptet entreprenøren har utviklet.

– Skattekista svarer opp rom- og funksjonsprogrammet på en veldig god måte. Konseptet ivaretar skolen og idrettsfunksjonene svært godt. Flerbruksbehovet i skolens hjertet er helt forbilledlig løst. Her kommer nærmiljøfunksjonene frem på en måte som gjør bygget funksjonelt nær sagt hele døgnet.

Produksjonssjef Brynjar Henriksen i Kongsberg kommunale eiendom KF, sparer heller ikke på konfekten i sin omtale av Skattekista.

– Konseptet har klart å fange brukernes ønsker og behov innvendig på en utrolig fin måte. Utvendig blir det et flott bygg som er godt tilpasset området rundt. Skattekista er totalt sett meget godt gjennomtenkt og blir et veldig bra prosjekt, sier han.

Snart kontrakt
Kommende uke vil det bli formelt kontraktsmøte med entreprenøren. Deretter starter sampillsfasen hvor byggherren og entreprenør skal detaljutvikle skoleprosjektet frem mot nyttår.

Spørsmålet om hvorvidt det skal bygges svømmehall på Stevningsmogen, vil etter planen bli tatt innen 15. oktober 2017.

I tiden som kommer er det også høy prioritet på reguleringsplanarbeidet for prosjektet, slik at byggestart kan skje tidlig i 2018.