<p></p><p>Prosjektlede Sten Gunnar Torseter i Driv Prosjektstyring (t.v) og prosjektleder Emil Steinsvoll i Backe Oppland, åpnet bygget  ved å døpe det med en flaske musserende. </p>Administrerende direktør Christian Rønning og prosjektleder Emil Steinsvoll i Backe Oppland.Godt humør og fornøyde aktører preget åpningen av den nye hotellfløyen.Lillehammer-ordfører Ingunn Trosholmen deltok på åpningen av den ny hotellfløyen.Administrerende direktør Jo Simen Drågen i Utstillingsplassen Eiendom (t.v) og Sten Gunnar Torseter i Driv Prosjektstyring.Daglig leder Asbjørn Hansen i Marnor ASDet nmye tilbygget har et areal på 2.200 kvadratmeter.Den nye hotellfløyen med 56 nye rom og noe næringsareal på bakkeplan, er tegnet av Studion NSW på Hamar.Prosjektleder Emil Steinsvoll i Backe Oppland, trengte tre forsøk på å få en solid Champagne-flaske til å knuse i betongveggen.Eksistrende hotell sto ferdig renovert i januar, og var ikke en del av Backe Opplands totalentreprisekontrakt på cirka 60 milioner kroner eks. mva.Den nye hotellfløyen har 65 rom.Den nye hotellfløyen har 65 rom.

Backe-prosjektleder døpte nytt hotellbygg med bobler

Involverte aktører sparte ikke på rosende ord da et nytt tilbygg ved Scandic Victoria Lillehammer ble overlevert og tatt i bruk denne uken. Prosjektleder Emil Steinsvoll i Backe Oppland, fikk gleden av døpe nybygget med en flaske Prosecco.

Ordfører, reiselivssjef og ledere fra hotellet, byggherre og totalentreprenør, var blant de som kastet glans over åpningen av det nye tilbygget til ærverdige Scandic Victoria Lillehammer. Åpningen av den nye hotellfløyen med 56 nye rom, skjer et knapt år etter at eksisterende hotell sto ferdig renovert. Rundt 150 millioner kroner er investert i det som nå innvendig fremstår som et splitter nytt og moderne hotell.

– De siste årene har vi arbeidet for å transformere et ganske slitt og utdatert hotell til noe som vil være til stor glede for gjester i Lillehammer by. Sluttproduktet er et resultat av et tett samarbeid med Scandic, som har brukt sin kompetanse til å designe og innrede et trivelig hotellprodukt. Hotellet har nå over 150 moderne og flotte rom, gode konferansefasiliteter, flotte fellesarealer og ikke minst byens beste beliggenhet, sa daglig leder Asbjørn Hansen i Marnor AS, som eier hotellbygget sammen med Utstillingsplassen Eiendom AS.

Hansen roste Backe Oppland AS, som har vært totalentreprenør for det nye hotelltilbygget. Entreprenørens kontrakt har vært på rundt 60 millioner kroner eks. mva.

– Entreprenøren har levert et bygg som på alle måter har blitt ferdigstilt slik det var planlagt. Bygget er levert til riktig tid og med en gjennomført kvalitet i alle ledd. Det er en glede å kunne overta dette i dag, sa Hansen, før prosjektet ble døpt på maritimt vis ved å sende en flaske Prosecco inn i betongveggen på nybygget.

Trengte tre forsøk

Prosjektleder Emil Steinsvoll i Backe Oppland måtte riktignok ha tre forsøk før en noe kranglete flaske lot seg knuse i betongveggen. Da døpejobben var unnagjort passet Steinsvoll på å fremheve det gode samarbeidet i prosjektet.

– Vi ble møtt av en kunde og en byggherreorganisasjon som har bygget hoteller før, og som har vært klare på sine forventninger til oss. Vi har hatt et hyggelig og godt samarbeid gjennom hele prosjektet. Klare mål fra starten har vært positivt for prosjektet, og jeg håper vi har innfridd forventningene, sa Steinsvoll.

God tid til planlegging

Han trekker frem god tid til planlegging som en viktig suksessfaktor for byggingen av det 2.200 kvadratmeter store hotellfløyen midt i Lillehammer sentrum.

– Når man skal bygge på en trang tomt midt i Lillehammer sentrum, med naboer på alle kanter og et hotell i drift vegg i vegg, så er det en oppgave vi tar på største alvor. Et byggeprosjekt som dette påfører et område både støy og trafikk. Hvordan man løser dette på best mulig måte, er det ingen fasit på, men vi er sikre på at dialog og samarbeid er nøkkelen for at det skal gå så bra som mulig, sa Steinsvoll.

Lever av fornøyde kunder

Også administrerende direktør Christian Rønning i Backe Oppland sa noen velvalgt ord i forbindelse med åpningen.

– Fornøyd kunder og brukere er Backe Opplands viktigste suksesskriterium. Det er det vi lever av. Jeg ønsker å rette en stor takk til byggherren og Scandic for det samarbeidet vi har hatt gjennom hele perioden. Jeg er stolt av prosjektet vi overleverer og ikke minst er jeg veldig stolt av alle de dyktige folkene som har vært involvert, sa Rønningen.

Dere har skjønt hvor vi ville

Sten Gunnar Torseter i Driv Prosjektstyring, har vært byggherres prosjektleder. Han kunne fortelle at det er sjette gangen han har bistått Utstillingsplassen Eiendom i et hotellprosjekt.

– Det har vært gøy å bruke denne erfaringen, og i samarbeid med Scandic forme noe som funker og som tilfredsstiller alle kravene et slikt prosjekt har, sa Torseter, som også var fornøyd med samarbeidet med entreprenør.

– Vi kan sikkert være en krevende kunde, men det har vært en god dialog og dere har skjønt hvor vi ville, sa Torseter som heller ikke glemte å fremheve prosjektets arkitekt Tore Bergh fra Studio NSW på Hamar.

– Det er veldig trygt å ha med en solid og erfaren arkitekt når man skal knytte seg til et eksiterende hotellbygg. Du gir deg aldri og du finner alltid løsninger, sa Torseter