Skjermdump fra aukjsonen på Retrade.

Auksjonerer bort boligmodul fra oljeplattform – foreslår takterrasse på helipad

Retrade auksjonerer nå bort en 1200 tonn tung boligmodul som stammer fra den gamle oljeplattformen Albuskjell 2/4

Auksjonsplattformen Retrade, som i en årrekke har lagt til rette for salg av overskuddsmateriell for blant annet oljebransjen, opplyser at nåværende eier har syslet med ulike bruksområder for boligmodulen. Blant annet har de laget et prospekt for bygging av leiligheter, hvor helipad er bygget om til felles takterrasse.

– En slik utnyttelse, etter flytting fra nåværende lokasjon, forutsetter dog en velvillig kommune for et slikt prosjekt. Dersom modulen ikke får et nytt liv et annet sted, er det nærliggende å tro at gjenvinningsselskapene kan være interessert i å plukke den ned og resirkulere metallet. Anslått vekt på modulen inkludert helipad er hele 1200 tonn, skriver Retrade i en melding.

Boligmodulen stammer fra Albuskjell 2/4, som var en kombinert produksjons- og boreplattform. Plattformen ble installert i 1977 med produksjonsstart i juli 1979. I 1983 ble boligkvarteret skiftet ut med et nytt som var produsert av Offshore Industry Services (OIS) i Kristiansand.

Boligmodulen som nå auksjoners bort ble gitt til Sør-Trøndelag Fylkeskommune i 1984, og har hatt ulike roller gjennom årene, blant annet opplæringssenter for Trondheim Maritime Høgskole. Den senere tid har riggen vært benyttet til diverse øvelser for politiet.

Ifølge auksjonsannonsen er det mulig å heve boligmodulen fra understellet og trekke den over på lekter.