Statoils hovedkontor på Melkøya selges nå på nettauksjonen Klaravik. Foto: Klaravik

Kontorrigg på 5.219 kvadratmeter selges på nettauksjon

Kontorriggen som har hatt funksjon som hovedkontor for Statoil på Melkøya i Hammerfest er nå lagt ut på nettauksjon.

Nettauksjonen klaravik.no har nå lagt ut sitt klart største salgsobjekt i form av kontorriggen på 5.219 kvadratmeter som siden 2007 har fungert som Statoil sitt hovedkontor på Melkøya i Hammerfest i Finnmark. Kontorriggen har kontorplass til 221 personer.

Bygget er oppdelt i tre fløyer som blant annet inkluderer 300 kvadratmeter garderobe og kantine med kapasitet til 150 personer. I bygget finner man dessuten 19 enkeltkontorer, 26 stillerom og flere møterom av ulik størrelse. Utvendig er bygget kledd i med Steni-plater.

Klaraviks største enkeltobjekt

Bygget er klargjort for å rigges ned, og kan skipes ut til alle verdens havner. Det er Ramirent som har leid ut kontorriggen til Statoil og som nå ønsker å selge gigantbygget.

– Dette er det mest spesielle og største enkelt objektet vi har fått i oppdrag å selge frem til nå i Klaravik, sier styreleder Jan Tore Meren i Klaravik Norge til Byggeindustrien.

Han sier at gigantbygget blir markedsført på tvers av Klaraviks kanaler i både Norge, Sverige, Danmark og Polen. I tillegg vil selskapet markedsføre det spesielle objektet i andre kanaler i flere land i Europa.

– Klaravik-nettverket har 130.000 registrerte kjøpere og budgivere på tvers av Skandinavia og i Polen. Hvis det finnes en god kjøper av bygget, er vi trygge på at vi kommer i kontakt med vedkommende, sier Meren.

Kan deles opp i flere enheter

– Hvorfor selges kontorriggen?

– Bygget er skreddersydd for Statoils prosjekt på Melkøya og vil optimalt egne seg som en stor kontorrigg, men den kan også fint deles opp i mindre enheter. Dette er et bygg hvor en potensiell kjøper må se verdien i enten å bruke den slik den er, eller dele den opp for eget bruk eller salg, sier Meren.

Selve modulene til riggen er bygd i 2004 og er prosjektert etter TEK07 og er i svært god stand.

– Norge er et lite land. Er det mulig å finne en norsk kjøper?

– Det er absolutt noe av det som er spennende med dette salget. Det er stor aktivitet i det norske anleggsmarkedet, men hvis bygget skal fortsette sin levetid i Norge, er det nok mer nærliggende å tro at det blir delt opp. Bygget er pent brukt, så det kan nok også ende opp langt unna Norge, sier han.

Klaravik skal selge for en milliard kroner i 2018

Nettauksjonen starter på 1.000 kroner i en helt ordinær nettauksjon, så her er inntil videre gode muligheter for å gjøre et kupp.

Klaravik startet opp i Norge i for ett år siden og Meren forteller at det er liv laga for en aktør som spesialiserer seg på auksjoner av bruket anleggsmaskiner, utstyr og verktøy.

– Klaravik har en vekstambisjon i alle markeder selskapet etablerer seg og hele selskapet har en målsetning om å selge utstyr for over en milliard kroner i 2018, sier han.

Meren fremhever at selskapets forretningsmodell gjør det enkelt for selgerne å selge brukt utstyr.

– Det eneste selgeren trenger å gjøre er å avtale tid til å ta imot vår selger for å ta bilder og avtale med selger når utstyret skal hentes. Klaravik håndterer annonseringen og krever inn salgssummen fra kjøperen. Hvis utstyret ikke blir solgt, krever vi heller ingen betaling, sier han.

Statoils hovedkontor på Melkøya

Modulbygg på 5.219 kvadratmeter

Byggeår: 2004 (TEK 07)

Antall moduler og størrelser:

8 moduler: 7,40 x 3,60 m

48 moduler: 15,00 x 3,60 m (2. etasje ekstra lengde pga. tak)

48 moduler: 13,25 x 3,60 m (1. etasje)