Foto: Atlas Copco

Atlas Copco lanserer mobil elektrisk VSD-kompressor-serie

I løpet av 2019 vil Atlas Copco introdusere flere mobile elektriske VSD-luftkompressorer til E-Air-serien: fra 250 til 1100 cfm. 

- Disse elektrisk drevne plug and play-kompressorene er utviklet for arbeid i lavutslippssoner. Fraværet av dieselutslipp kombinert med lavt støynivå (ned til 61 dB (A)) gjør at E-Air-serien fungerer godt i underjordiske applikasjoner som gruvedrift eller tunnelarbeid, fordi luftventilasjon er en del av driftskostnadene. Mens den elektriske kompressoren med fast hastighet trenger oppstartsstrøm, er den elektriske VSD-serien mer fleksibel, heter det i en pressemelding.

Den nye serien lanseres på Bauma. 

- Med høyere effektivitet, redusert støynivå og ingen dieselmotorutslipp, er det nesten ikke mulig å overvurdere fordelene med å velge elektrisk innenfor en del bruksområder. Den nye VSD-serien med elektriske kompressorer er en gamechanger når det gjelder ren driftsteknologi for tøffe og støvete omgivelser, for eksempel underjordisk tunnelarbeid og gruvedrift. Vi har stor erfaring med å beskytte kundenes investeringer under slike forhold, sier Hendrik Timmermans, Vice-President i Atlas Copco Portable Air.