Foto: Trond Joelson

Atlanco-etterkommer legger ned i Norge

Tidligere i år ble det kjent at det kontroversielle bemanningsselskapet Atlanco AS slo seg selv konkurs. Nå har også avleggeren lagt inn årene.Atlanco Rimec-konsernet har lenge vært et kontroversielt selskap. Fagforeninger har stemplet dem som verstinger når det kommer til sosial dumping, og det ble også avdekket betydelige brudd på blant annet arbeidstidsbestemmelsene i forbindelse med arbeidet de hadde gjort for MT Højgaard på Hardangerbrua. Til Byggeindustrien sa Skanska og Veidekke at Atlanco var uønsket på deres byggeplasser.

15. mai i år ble det åpnet konkurs i den norske delen av Atlanco Rimec, Atlanco AS.

- Årsaken til at Atlanco måtte melde oppbud var at vi ikke fikk nok oppdrag, sa styreleder Catherine Foy i Atlanco Rimec til Byggeindustrien den gang.

Det hun ikke fortalte var at hun også var styreleder i et annet selskap, Atlanco Resources AS, som ble dannet noen måneder før Atlanco AS-konkursen. Selskapet hadde samme postadresse i Horten som Atlanco AS, drev også med bemanning og hadde Foy ved roret.

Nå tyder det på at også dette selskapet fikk lite å gjøre i Norge. 21. oktober meldte inn til Arbeidstilsynets bemanningsforetaksregister at de ville slette virksomheten fra registeret. Senere samme måned bekreftet Arbeidstilsynet at de var blitt slettet.

Atlancosfæren har vært ute i hardt vær i det siste. Tidligere i år sendte Danmarks Radio en kritisk dokumentar om Atlanco Rimec.

Forrige torsdag satt den irske statskanalen RTE søkelyset på selskapet, som ledes fra Dublin og av irer.

Her kan du se dokumentaren fra det irske nyhetsprogrammet Prime Time