Illustrasjon: Blår

Assemblin leverer VVS til Oslos nyeste smartbygg

Assemblins prosjektavdeling i Sarpsborg fikk rørentreprisen for Ateas nye hovedkontor på HasleLinje i Oslo.

Det skriver Assemblin i en pressemelding onsdag.

Atea flytter inn i nytt hovedkontor i januar 2020, 18.300 kvadratmeter stort, fordelt på elleve etasjer over bakkenivå. Assemblin skal levere alt av rør, sanitær, varme og sprinkler, i tillegg til montasje av kjøleanleggene. Bygget blir liggende på samme område som det nye hovedkontoret til Securitas, hvor Assemblins prosjektavdeling i Oslo har hatt ansvar for rørarbeidene, heter det i pressemeldingen.

– Prosjekteringsarbeidet er allerede godt i gang, og jobben på selve anlegget skal etter planen starte i midten av november. Vår del av prosjektet skal være ferdigstilt i august 2019. Det betyr i realiteten en effektiv byggeperiode på bare syv, åtte måneder. Det krever god planlegging og effektiv gjennomføring, men vi er godt forberedt, sier prosjektutvikler Jan Ove Kvalvåg i Assemblin Sarpsborg.

Ateas nye hovedkontor henter inspirasjon fra smartbygg som The Edge i Amsterdam og Sola-bygget utenfor Stavanger. Prosjektleder i Höegh Eiendom, Erik Ryttervoll Kvamshagen, sier i pressemeldingen at han synes det er spennende å jobbe med en innovativ aktør som våger å utfordre konvensjonelle kontorbygg og arbeidsformer.

– Det nye kontorbygget vil tilrettelegge for gode arbeidsformer for leietakerne. Vi ønsker å ta i bruk kognitiv data-analyse for blant annet å lære bygget og driften av dette hvordan brukerne ønsker å bruke bygget. Bygget skal oppleves som effektivt og intuitivt for brukerne, sier Kvamshagen.