Direktør Torkil Skancke-Hansen og avdelingssjefene i Assemblin kan glede seg over tidenes ordrereserve og gode utsikter for 2018.

Rekordår for Assemblin

2017 har vært et rekordår for Assemblin, og prognosene for 2018 er minst like gode.

En ordrereserve på over en milliard sikrer fremtiden for både service- og prosjektvirksomheten.

- Det siste året har vi fokusert sterkt på salg og har lyktes svært godt med dette arbeidet. Vi har hatt massiv inngang av jobber og ligger an til en volumøkning på godt over 100 millioner kroner i 2018. Det betyr at omsetningen nærmer seg den historiske milliarden neste år, sier administrerende direktør Torkil Skancke-Hansen i Assemblin i en pressemelding.

- Resultatmessig er vi i ferd med å stabilisere oss innenfor forretningsmålet. Vi havner opp mot 7 prosent i år og er på god vei mot målsettingen på 8 prosent. Det er et av de bedre resultatet i bransjen i Norge, og det er slett ikke tilfeldig – hvis jeg for en gangs skyld skal koste på meg å være litt ubeskjeden, legger han til.

Den positive utviklingen har kommet til syne gjennom både nyrekruttering og utvidelse av driften det siste året.

- Jeg opplever at vi har fått massivt økt tillit i arbeidsmarkedet og at mange gir uttrykk for at de ønsker å jobbe for oss. Det er en utrolig positiv utvikling i et arbeidsmarked som er ganske trangt. Bare det siste året har vi ansatt 15 nye prosjektleder-traineer, 40 montører og 26 lærlinger. Veksten i servicevirksomheten vår har også resultert i nye serviceavdelinger i Oslo nord, Oslo vest og i Moss, sier Skancke-Hansen.

Han legger ikke skjul på at Assemblin har ambisjon om å vokse videre.

- Det er ingen hemmelighet at vi ønsker å vokse videre gjennom oppkjøp. Når det skjer, er det vanskelig å si noe om, men når de rette objektene og de rette anledningene byr seg, er vi klare.