Grete Kjeldsen. Foto: Asplan Viak

Grete Kjeldsen. Foto: Asplan Viak

Asplan Viak styrker kompetansen innen bærekraftig bygging

Asplan Viak har ansatt Grete Kjeldsen som senior bygningsfysiker. Hun kommer fra en tilsvarende stilling i Multiconsult.

Kjeldsen har tidligere jobbet hos blant annet SINTEF Community, Norconsult og Multiconsult. Hun har i mange år jobbet med problemstillinger knyttet til eksisterende bygningsmasse, som skadeutregning, rehabilitering og energieffektivisering av mur- og trehus.

– Grete har vært et kjent navn i bygningsfysikkmiljøet i mange år, og ikke uten grunn. Hun er en dyktig fagperson som både entreprenører og byggherrer henvender seg til når problemstillingene krever en særs god forståelse av teori og praktisk byggbarhet, sier regionleder for Arkitektur og bygg i Asplan Viak, Sigrid Strand-Hanssen, i en pressemelding.

– Hos Asplan Viak skal Grete være med på å bygge opp et bygningsfysisk fagmiljø. Gruppen hun vil tilhøre skal utgjøre et forsterkende bindeledd mellom vårt allerede store fagmiljø innen energi- og klima på den ene siden, og utbyggeres- og entreprenørers byggeprosjekter på den andre siden, sier Strand-Hanssen.

Kjeldsen er opprinnelig sivilingeniør fra bygg på NTH og har jobbet innen feltet i over 30 år.

– Asplan Viak er blant landets beste innen fagfeltene de satser på. Jeg ønsker å bidra med å skape et solid og kompetent miljø innen bygningsfysikk. Mitt mål er å bidra til robuste og gode bygg. Vi skal ha respekt for bygg med historie eldre enn oss selv, og vi skal bygge nye bygg som møter morgendagens utfordringer, sier Kjeldsen.