Ø.M. Fjeld-selskapet Asker Entreprenør skal stå for byggingen av Heggedal Terrasse på Åmotåsen i Asker. Ill. Storm Marketing NY (New York)

Asker Entreprenør bygger 157 boliger i Asker

Ø.M. Fjeld-selskapet Asker Entreprenør har inngått avtale med Beliggenhet Holding om bygging av 157 boliger i boligprosjektet Heggedal Terrasse i Asker.

Boligprosjektet ligger på Åmotåsen i Heggedal, og skal bestå av tolv townhouse, 64 penthouseleiligheter, 18 tradisjonelle leiligheter og 63 såkalte «young professionals». Dette er konsept bestående av boligprisregulerte to- og treroms leiligheter beregnet på førstegangskjøpere.

- Boligene vil bli bygget etter et terrasseprinsipp, og skal følge terrenget i høyden. Under boligene skal det bygges to underjordiske, semi-automatiske parkeringsanlegg, heter det i en pressemelding. Det skal også etableres flere lekeplasser og et utendørs svømmebasseng for beboerne.

Totalentreprisen er verdsatt til nærmere 414 millioner kroner inkludert merverdiavgift, og allerede i mars er det planlagt oppstart med fjerning av vegetasjonen på det 22.000 kvadratmeter store boligfeltet. Prosjektet skal være ferdigstilt medio 2023.

– Det skal bygges over et stort område i et krevende terreng, og både god planlegging og presis logistikk kommer til å være viktige nøkkelfaktorer for å lykkes med et godt prosjekt. Vi har hatt en lang og god dialog med byggherren, og ser nå frem til å komme i gang med de fysiske arbeidene, sier regionleder Trond Berget-Ausland i Asker Entreprenør Vest i meldingen.

Byggherren sier de opplever stor interesse for prosjektet, og allerede på tredje dag etter salgsstarten for Heggedal Terrasse, var det solgt leiligheter/boliger for nærmere 80 millioner kroner.

Konserndirektør Michael Søndberg i Beligghenhet Holding (til venstre) og regionleder Trond Berget-Ausland i Asker Entreprenør signerer byggekontrakten verdt 414 millioner kroner. Foto: Asker Entreprenør