Aluminium kler Sheffields høyeste

Fasadesystemer i aluminium fra Wicona er valgt for et nytt høyhus på 32 etasjer i Sheffield. 

Bygget blir det høyeste i den britiske byen. Kontrakten på vel 35 millioner kroner omfatter leveranser fra vindusglassprodusenten Solaglas i samarbeid med Wicona Projects, skriver Hydro i en pressemelding.

Bak nybygget står eiendoms-utviklingsselskapet City Lofts, entreprenørselskapet Shephard Construction og arkitekt- og designfirmaet Conran & Partners. Bygget inngår i City Lofts' leilighetsutbygging i St. Paul's i Sheffield og er en sentral del av fornyingsprogrammet i byens sentrale områder. Programmet har en ramme på om lag 1,8 milliarder kroner.

Høyhuset vil bli et markant blikkfang i hjertet av byen. Wiconas fasade-strukturer i aluminium i kombinasjon med store glassflater – som til sammen vil dekke en overflate på 6.000 kvadratmeter – vil gi bygningen et lett og elegant preg.

Fasadeelementene blir satt sammen og installert av selskapet Solaglas. De integrerte modulene med aluminium-profiler og glass blir nøye montert og sjekket i et kontrollert miljø før de blir fraktet til byggeplassen. Det vil bare ta tre dager å installere panelene i en hel etasje i bygget.

Prosjektarkitekt Ilona Hay i Conran & Partners betegner Wicona-løsningen som "kjapp og effektiv". Hun peker på at de forhåndsmonterte profil-modulene gir mulighet for større grad av kvalitetskontroll og genererer mindre materialavfall, og at løsningen slik sett bidrar til en miljømessig bærekraftig konstruksjon.

Prosjektleder Jon Mangham i Shephard Construction viser til en annen fordel med det prefabrikerte fasadeløsningen: Wicona-systemet eliminerer behovet for utvendige stillaser, noe som i vesentlig grad bedrer sikkerheten ved oppføring av et så høyt bygg.

– Vi er overbevist om at det både gir kvalitetsfordeler og byr på kostnadsbesparelser å gjøre modulene ferdige i et kontrollert fabrikkmiljø, framfor å gjøre alt på byggestedet, sier han.

Bygningen vil romme 230 leiligheter, foruten områder for butikker og annen kommersiell virksomhet.