Espen Kristiansen er ansatt som ny administrerende direktør i Geodata. Foto: Geodata

Lederskifte i Geodata

Espen Kristiansen er ansatt som ny administrerende direktør i Geodata AS. Han tar over etter Geir Hansen, som går over til Geomatikk-gruppen.

Espen Kristiansen har hatt stillingen som salgsdirektør i Geodata i tolv år, og tar over en virksomhet som kan vise til en vekst på 100 millioner kroner i omsetning de siste fem årene. I 2020 omsatte Geodata for 326 millioner kroner, en økning på 11,2 prosent fra året før.

– Jeg gleder meg til å overta det øverste ansvaret i Geodata og stafettpinnen etter Geir. Geodata har et unikt teknologisk og faglig fundament å bygge videre på. Innenfor nær sagt alle våre markedsområder, opplever vi økt etterspørsel knyttet til behov for digital omstilling og nyinvesteringer og stor tilvekst av nye kunder, sier Kristiansen i en pressemelding.

Styreleder og hovedeier i Geodata, Olbjørn Kvernberg, lovpriser arbeidet Geir Hansen har lagt ned i sine elleve år i direktørstolen.

– Geir har gjort en formidabel jobb som administrerende direktør i Geodata over en lang periode. Han har posisjonert Geodata som den ledende aktøren innenfor GIS i Norge, og levert solid vekst og gode resultater hele veien, sier Kvernberg, som er glad for at det har vært mulig å finne en ny leder internt.

– Dette viser at vi er en virksomhet som utvikler gode kandidater selv, og at det finnes en karrierevei helt til topps i Geodata, sier Kvernberg.