Ill. WSP

Majorstuhjemmet i Oslo fornyes

Omsorgsbygg og WSP Norge skal utvikle nye Majorstuhjemmene sykehjem i Oslo.

Gjennom en rammeavtale med Omsorgsbygg ble WSP Norge valgt som samarbeidspartner i utviklingen av Majorstuhjemmene sykehjem.

- WSP Norge er oppdragsansvarlig og prosjekteringsgruppeleder for prosjektet, i tillegg til å være inne med alle rådgivende ingeniørfag og landskapsarkitekter, kommer det frem i en pressemelding.

Majorstutunet sykehjem består i dag av to sammenkoblede bygninger hvor den eldste er oppført rundt 1984 og den nyeste rundt 2000. Disse skal rives i sin helhet for å kunne bygge et nytt sykehjem. Prosjektet består av å utvikle et forprosjekt for rive-entreprisen og bygging av nytt sykehjem i Trudvangveien 38 på Majorstuen.

- Vi har mange pågående prosjekter innen sykehjemssektoren for tiden. Oslo kommune skal rehabilitere og fornye 2.500 sykehjemsplasser innen 2025, og Majorstuhjemmene er blant dem. Målet vårt er å skape et bygg som setter minst mulig fotavtrykk, samtidig som det skal bli et godt sted å bo og jobbe, sier administrerende direktør i Omsorgsbygg, Lars Henrik Bøhler i meldingen.
Prosjektet ligger sentralt på Majorstuen, med naboer tett på. Dette setter høye krav til presisjon i gjennomføringen av og kommunikasjon i prosjektet.

- Vi er svært glade for tilliten Omsorgsbygg viser oss. WSP har mange spennende oppdrag innenfor formålsbygg, blant annet Mortensrud sykehjem- og omsorgssenter som også er for Omsorgsbygg. Med verdifull kompetanse og erfaringer fra andre prosjekter gleder vi oss stort til å skape et moderne og fremtidsrettet sykehjem for beboere og brukere på Majorstuhjemmene, sier oppdragsansvarlig og divisjonsleder i WSP, Ove Morten Bergane.

Bruksarealet blir på 13.000 kvadratmeter og skal romme 120 beboerrom, et dagsenter og tilhørende fellesarealer, parkeringskjeller og administrasjonslokaler. Det skal også utvikles en landskapsplan med opparbeidelse av offentlig torg. Målsettingen er at bygningene skal sertifiseres i henhold til Breeam-Nor Excellent og være minimum nesten nullenergi bygg (NZEB).

Ill. WSP