– Første kvartal ble et salgsmessig godt kvartal for Veidekke Eiendom, sier Jørgen Wiese Porsmyr, konserndirektør i Veidekke.

Veidekke solgte boliger for 1,7 milliarder kroner i første kvartal

Veidekke solgte boliger for 1,7 milliarder kroner i første kvartal 2020, sammenlignet med 2,5 milliarder i fjor. Antallet boliger i produksjon var 1.864, med en salgsgrad på 80 prosent.

Veidekke solgte 299 boliger i første kvartal 2020, hvorav 167 boliger i Sverige og 132 i Norge.

– Første kvartal ble et salgsmessig godt kvartal for Veidekke Eiendom. I Sverige bidro en bedring i salget i Stockholm til at vi så det sterkeste salget siden våren 2016. Også i Norge var aktiviteten høy, og salget økte sammenlignet med foregående kvartaler, sier Jørgen Wiese Porsmyr, konserndirektør i Veidekke, i en pressemelding.

Myndighetene har innført restriksjoner for å hindre spredningen av koronaviruset i både Norge og Sverige. - Veidekke tilpasser markedsaktiviteten til denne situasjonen, og nettbaserte visninger har allerede møtt stor interesse i både Oslo, Göteborg og Stockholm, skriver selskapet.

– Aktiviteten holdt seg godt helt frem til den siste uken av kvartalet, og alle prosjekter i produksjon og planlagte overleveringer løper i henhold til plan. Det er allikevel for tidlig å si hvor mye usikkerheten i økonomien som følge av COVID-19-pandemien vil prege salget de neste kvartalene, sier Porsmyr.

Verdien av de solgte boligene var 1,7 milliarder kroner i 1. kvartal 2020, hvorav Veidekkes andel var 1,2 milliarder.

Antallet boliger i produksjon er 1.864 ved utgangen av kvartalet, hvorav Veidekkes andel er 1.314 boliger. Salgsgraden for boliger i produksjon er 80 prosent.