Gausdal Landhandleri flytter varehåndtering av til en verdi av 200 millioner kroner fra sentrallageret på Lillehammer til Jevnaker. Foto: Jørn Hindklev

Gausdal Landhandleri frykter for å bli bygd inne av ny E6 – etablerer transport- og logistikkvirksomhet i Jevnaker

Gausdal Landhandleri frykter at den forestående E6-utbyggingen på Lillehammer kan medføre at byggevarekjedens sentrallager blir bygd inne. Nå flyttes varehåndtering til en verdi av 200 millioner kroner til Jevnaker.

Det er avisa GD som var først ute med nyheten om at Gausdal Landhandleri flytter deler av transport- og logistikkvirksomheten fra Lillehammer til Jevnaker. Dette medfører at et titalls arbeidsplasser kan bli berørt ved sentrallageret i Hovemoen i Lillehammer.

Avisa skriver at det er usikkerhet knyttet til utbygging av ny firefelts E6 kloss inntil sentrallageret som nå utløser flytting av deler av logistikkvirksomheten.

– Vi risikerer å bli bygd inne, sier styreleder Jesper Holte i Gausdal Landhandleri til GD.

Han viser til at byggevarekjeden ikke har fått konkrete svar på hvor mye beslag E6-utbyggingen vil legge på eiendommen i byggeperioden, eller om Gausdal Landhandleri får mulighet for videre utvidelse av anlegget når vegen står ferdig.

– Det kan vi ikke leve med lenger, i en bedrift der effektiv logistikk og transport er avgjørende for å lykkes og ivareta verdiene, sier Holte til GD.

Gausdal Landhandleri kan vise til en vekst på cirka 10 prosent i 2019. Omsetningen i 2019 var på i underkant av 1,6 milliarder kroner.

Daglig leder Audun Løhre  i Gausdal Landhandleri. Foto: Jørn Hindklev

– Den veksten har i stor grad omfattet utkjøring av varer gjennom sentrallageret i Lillehammer. Ved å etablere forsyningslageret på Jevnaker, fjerner vi mye av usikkerheten ved at vi ikke vet om lageret kan utvides. Vi trenger også ytterligere plass for oppstillingsplass for selskapets vogntog i Lillehammer, noe som dermed kan løses for kort sikt, sier daglig leder Audun Løhre til GD.