Ingrid Dahl Hovland har ledet Nye Veier siden oppstarten i 2016. Nå blir hun ny vegdirektør. Foto: Nye Veier

Nye Veier-sjef Ingrid Dahl Hovland blir ny vegdirektør

Nye Veier-sjef Ingrid Dahl Hovland (60) er utnevnt til ny vegdirektør i statsråd fredag.

Hovland har ledet regjeringens veiselskap Nye Veier siden de startet opp i 2016, og var en av 19 personer som søkte jobben som øverste leder for Statens vegvesen.

Saken har vært oppe i statsråd i dag, og der ble det klart at det er Ingrid Dahl Hovland som får oppgaven med å lose Vegvesenet gjennom den omfattende regionreformen som står for døra.

Da søkerlisten ble offentliggjort i slutten av september, sa Hovland følgende til Byggeindustrien om hvorfor hun ønsket seg jobben:

– Det er en sentral jobb, og en viktig oppgave for samfunnet. Med både et stort samfunnsansvar og et stort helhetlig ansvar, som er motiverende.

I et intervju med Byggeindustrien sier den nye vegdirektøren at hun gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

– Dette er først og fremst en veldig spennende oppgave som jeg gleder meg til å ta fatt på. Statens vegvesen er en stor aktør som har en svært viktig samfunnsrolle, både når det gjelder økt mobilitet, trafikksikkerhet, beredskap, trafikant og køyretøy. Jeg ønsker mer veg for pengene som vil bidra til økt mobilitet i samfunnet. Jeg er ydmyk og ser fram til å bli kjent med mange dyktige medarbeidere i en organisasjon som har et svært høyt kompetansenivå, sier Ingrid Dahl Hovland til Byggeindustrien.

I en pressemelding fra Samferdselsdepartementet, sier Jon Georg Dale (Frp) følgende om den nye vegdirektøren:

– Statens vegvesen har et viktig samfunnsoppdrag i samferdselssektoren. Etaten har tunge oppgaver innenfor utbygging, drift- og vedlikehold av vei, trafikksikkerhet, trafikant og kjøretøy og langtidsplanlegging. Med Ingrid Dahl Hovland får vi en svært dyktig og meget kompetent vegdirektør med tung ledererfaring fra bransjen. Jeg er glad for at hun har takket ja til denne viktige jobben og er klar til å starte om kort tid, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

Ingrid Dahl Hovland er opprinnelig fra Årdal i Sogn. Hun er utdannet sivilingeniør innen berg, med geologi og anleggsteknikk som fag.

Hovland har blant annet jobbet i Statens vegvesen tidligere, men også vært sjef i både Selvaag Bolig og betongbedriften Spenncon.

Bjørne Grimsrud har vært fungerende vegdirektør i perioden etter at den tidligere vegdirektøren Terje Moe Gustavsen døde 14. mai i år.