J.B. Ugland Eiendom signerte strakstiltakene etter debatt om bokvalitet i Arendal, der b.a miljøministeren deltok. F.v. Ola Elvestuen, Jill Akselsen (J.B. Ugland Eiendom) Thor Olaf Askjer (Norsk Eiendom) og Katharina Bramslev (Grønn Byggallianse).

J.B. Ugland Eiendom forplikter seg til å bygge og drifte grønt

Under Arendalsuka signerte J.B. Ugland Eiendom strakstiltakene for boligutviklere og for eiendomsselskap i Eiendomssektorens veikart mot 2050.

- Vår visjon, «Stolthet i å utvikle», forplikter oss til et engasjement om å utvikle gode møteplasser og skape varig og bærekraftig forandring. I vår strategi har vi vært tydelige på at hensynet til miljø og bærekraft skal vektlegges i alle våre prosjekter, i alle faser, sier Jill Akselsen, administrerende direktør i J.B. Ugland Eiendom i en pressemelding.

Ved å signere 10 strakstiltak for boligutviklere og for eiendomsselskap forplikter J.B. Ugland Eiendom seg til at det bygges og driftes grønt i hele porteføljen.

Strakstiltakene er en del av Eiendomssektorens veikart mot 2050, som er utviklet av Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom for å bidra til bærekraftig omstilling i bygg- og eiendomssektoren. 42 selskap har nå forpliktet seg til å gjennomføre de ti tiltakene.

- Det er gledelig at også eiendomsselskaper utenfor Oslogryta slutter seg til veikartet. Relativt sett er det dristigere å forplikte seg til veikartet på Sørlandet enn i Oslo. Vi ønsker J.B. Ugland velkommen inn i et viktig og eksklusivt felleskap av ambisiøse eiendomsselskaper, sier daglig leder i Norsk Eiendom Thor Olaf Askjer.

J.B. Ugland Eiendom er en eiendomsutvikler med hovedsete i Grimstad, som også har egen entreprenør- og forvaltningsvirksomhet. Porteføljen er konsentrert om bolig- og næringsbygg i de største sørlandsbyene og i Oslo, og inkluderer blant annet Universitetet i Grimstad, hvor selskapet som landets første private aktør har bygget og eier et universitetsbygg.