F.v.: Årets fadder Sigurdur Einarsson, årets lærling Stian Halvorsen Aker og administrerende direktør Implenia Audun Aaland

Disse ble årets lærling og årets fadder i Implenia Norge

For første gang har Implenia Norge kåret årets lærling og årets fadder.

Torsdag 20. juni ble prisene for henholdsvis årets lærling og årets fadder utdelt under en høytidelig overrekkelse på hovedkontoret til Implenia.

Vinnerne var to av flere nominerte blant mange dyktige lærlinger og faddere i Implenia, og juryen sier det har vært en hard konkurranse om å vinne årets gjeve kåring.

- Fagarbeiderne er vår aller viktigste ressurs, og juryen vil også benytte anledningen til å ønske alle våre lærlinger og faddere lykke til videre, sier HR-manager i Implenia, Gjertrud Lian i en pressemelding.

Årets lærling

Stian Halvorsen Aker har vært i Implenia i to år, og gjennomførte nylig sin fagprøve i fjell- og bergverksfaget på vårt prosjekt Åseral Nord.

Han beskrives allerede nå som en fullverdig tunnelmann av sin leder, han har vist stor egeninnsats og utvikling, og han kan utføre alle disipliner. Halvorsen går foran som et meget godt eksempel når det kommer til dokumentasjon i forbindelse med læreplanen, og opplæringskontoret har benyttet hans dokumentasjon som eksempel ovenfor andre lærlinger. Stian er godt likt, han har glimt i øyet, han er en sterk bidragsyter til godt arbeidsmiljø, og tillegg til at han er en foregangsfigur når det kommer til bruk av personlig verneutstyr.

Årets fadder

Sigurdur Einarsson jobber som tunnelbas på vårt prosjekt Åseral Nord. Han beskrives som en god rollemodell og som en som tar vare på og stiller opp for alle, i alle typer situasjoner.

Tid og tålmodighet er to stikkord som brukes for å beskrive Årets fadder. Han er faglig meget dyktig, og han en nysgjerrig. Han stiller spørsmål, og er opptatt av hva som forventes av han som fadder, slik at han kan fylle rollen på best mulig måte. Einarsson er en pliktoppfyllende person, og han holder et høyt tempo, samtidig som han skaper trivsel for alle på skiftlaget.

- Våre faddere er viktige rollemodeller og støttespillere for våre lærlinger, som er helt i starten av arbeidslivet, samtidig som alle lærlinger i Implenia spiller en viktig rolle i utviklingen av selskapet, og ikke minst faget. Jeg er veldig stolt av både Stian og Sigurdur, de er gode bevis for at jobben de gjør gir resultater, både for seg selv og for oss, sier administrerende direktør i Implenia, Audun Aaland.

Juryen har lagt vekt på at årets lærling må vise stor egeninnsats, ta initiativ og være faglig nysgjerrig i arbeidshverdagen. I tillegg må han eller hun vise god, positiv og faglig utvikling innenfor sitt fagfelt.

Årets fadder må vise til god faglig støtte, og oppfølging av lærlingen i det daglige arbeidet, samt at han eller hun må gå foran som en god rollemodell på arbeidsplassen.

I tillegg må begge bidra til et positivt arbeidsmiljø, inneha en god HMS-holdning, ha aktiv deltakelse på oppfølgingsmøter, vise til god oppfølging av lærlingens dokumentasjon, delta på sentrale lærlingesamlinger, være tilstede, samt ingen anmerkninger/advarsler.