Digital adkomst er en del av Kone-konseptet Residential Flow. Illustrasjonsfoto: Kone

Nesten halvparten ønsker digital nøkkel

Nær halvparten av alle nordmenn sier at hverdagen ville bli enklere dersom de kunne bruke smarttelefonen som husnøkkel.

Det skriver heis- og rulletrappleverandør Kone i en pressemelding fredag.

Det finske konsernet har gjennomført en undersøkelse i Norge i forbindelse med sitt nye konsept Residential Flow, hvor heis, adkomst og beskjeder i boligen synkroniseres og styres digitalt.

– Undersøkelsen bekrefter at svært mange ønsker en digital nøkkel til sine hjem som alternativ til den tradisjonelle husnøkkelen, uttaler Anders K. Andraa, ansvarlig for Advanced People Flow Solutions i Kones norske virksomhet.

Andraa viser til at 43,1 prosent av alle de spurte svarte bekreftende på at dagliglivet ville bli enklere hvis de kunne bruke smarttelefonen i stedet for nøkler for å komme inn i boligen. I aldersgruppen 18 til 22 år er det 60,9 prosent som foretrekker en digital løsning, og andelen i aldersgruppen 23 til 35 år er 56,8 prosent.

Blant folk i aldersgruppen 56 – 65 år er det derimot bare 27,9 prosent som mener dette vil gjøre hverdagen enklere.

Kone har benyttet et nytt boligbygg i Finland som pilotprosjekt. Beboerne som flyttet inn i juli i år, benytter smarttelefonen til å styre dører, heiser og interkom-systemer. Residental Flow blir nå også introdusert i Norge, Sverige, Frankrike, Belgia, Tyskland, Nederland og Storbritannia, heter det i pressemeldingen.

Undersøkelsen ble gjennomført av Syno International via et nettpanel i august 2018. I alt 1.002 menn og kvinner bosatt i Norge, i alderen 18 til 80 år, ble intervjuet. Svarene i undersøkelsen er representative for landets befolkning med tanke på kjønn, alder og geografi, heter det i pressemeldingen.