Illustrasjonsfoto: Veidekke

Ønsker å vise næringen nye digitale muligheter

Det er økende interesse for prosjekteringsledelse, spesielt hos entreprenører. NTNU ønsker nå å bidra til kunnskapsutvikling for hele næringen utover våren 2018.

Institutt leder Carl Thodesen ved Institutt for bygg og miljøteknikk (IBM) i samarbeid med Institutt for arkitektur og planlegging (IAP) ved NTNU ønsker å bidra til å løfte kunnskapsnivået i BAE-næringen og også vise næringen nye digitale muligheter.

I forbindelse med faget TBA4127 prosjekteringsledelse vil NTNU derfor prøve ulike teknikker for å gjøre forelesninger i faget tilgjengelig via internet. Det gjør at forelesninger som gis til studenter, samtidig kan gjøres tilgjengelig for andre i BAE-næringen og derved bidra til kunnskapsutvikling.

Faget TBA4127 prosjekteringsledelse som går våren 2018 har fire temablokker; TB1-ulike perspektiv på prosjekteringsledelse, TB2-ledelse av prosjektering, TB3-integrerte prosesser og TB4-samspill mellom prosjektering og produksjon.

Temablokk 1 omhanlder ulike perspektiv på prosjekteringsledelse. Første forelesning som kringkastes i form av et webinar er med professor Siri M. Bakken ved NTNU Institutt for arkitektur og planlegging. Hun er også grunder av og sivilarkitekt ved arkitektstudio oslo.works og styreleder i bransjeforeningen Arkitektbedriftene. Bakken vil forelese om «Prosjekteringsledelse; arkitektens perspektiv» førstkommende fredag 19/1 fra kl. 1415 og i to timer fremover.

Stikkord for forelesningen er:
Samfunnsoppdraget
Arkitektfaget og arkitektrollen - utvikling og tendenser
De ulike rollene i prosjektet
Case diskusjon
Prosjekteringsledelse i praksis

Påmelding til webinaret finner du her

Les mer om faget her:

https://www.ntnu.no/studier/emner/TBA4127#tab=omEmnet
https://www.ntnu.no/studier/emner/AAR4951#tab=omEmnet