Foto: Rambøll

Link og Rambøll vant byggeskikkprisen i Stavanger

Link arkitektur, Rambøll landskap og byggherrer OBOS, K2 Stavanger og Coop vant byggeskikkprisen i Savanger for prosjektet 5 ° Øst.

– Et stolt øyeblikk, sier landskapsarkitekt Nathaniel J. Behrends i en pressemelding fra Rambøll.

– Denne prisen er veldig hyggelig å få, men den største gleden er å se at folk bruker området i hverdagen, fortsetter han.

Torsdag ble byggeskikkprisen i Stavanger delt ut. Prisen deles ut årlig, og har som mål å fremme forbilledlig byutvikling og arkitektur, og både byggherre og arkitekt hedres. Temaet for årets pris er gode møteplasser.

Prosjektet 5 ° Øst har vært et samarbeid mellom Link arkitektur og Rambøll landskap, med OBOS, K2 Stavanger og Coop som byggherrer.

Til sammen 17 kandidater ble foreslått til prisen.

I begrunnelsen for nominasjonen heter det:
«Butikker, spisesteder og andre offentlige tilbud i 1. etasje med direkte utgang til gateplan skaper et attraktivt gateløp og bidrar til et levende byrom. Fortauet tas i bruk og spisestedene flytter ut når været er godt. Kvartalslekeplassen er tilrettelagt både for opphold og aktivitet og samler folk i alle aldre. Kvartalslekeplassen supplerer Lervigsparken og Ostehuset som byrom og møteplasser, og skaper god sammenheng på tvers av gaten.
Busstraseen og hovedsykkelruten tangerer kvartalslekeplassen og knytter prosjektet sammen med resten av byen. Her kan du hoppe av for å gjøre innkjøp, barna kan leke, benker og bord kan tas i bruk til å betrakte hverdagslivet eller du kan nyte et måltid. Prosjektet danner gode rammer for et levende hverdagsbyrom hvor planlagte og tilfeldige møter skjer, hvor gamle vennskap forsterkes og nye relasjoner oppstår.»