Nå kan du søke Husbanken om kompetansetilskudd

Husbanken inviterer til å søke på kompetansetilskudd i 2016 til pilot og forbildeprosjekter innenfor temaet bærekraftig bolig- og byggkvalitet.

Tilskuddet støtter bruk av kompetanse i konkrete pilotprosjekter, men også kunnskapsutvikling og informasjonstiltak som skal være pådrivere for utvikling og bruk av nye løsninger og metoder i bolig- og byggsektoren, innenfor områdene miljø og universell utforming. I år er Husbankens ramme på 27,6 mill. kroner til dette formålet.

– Vi ønsker oss mange søknader slik at vi får god konkurranse om tilskuddsmidlene, sier regiondirektør Brit-Tove Welde i Husbanken Midt-Norge.

Pilotprosjekter med høye ambisjoner
Et viktig mål for 2016 er støtte til pilotprosjekter som har høye ambisjoner på energi og klima eller universell utforming, og som går vesentlig ut over dagens regelverk og forbereder næringen på framtidige krav.

Også for prosjekter som satser i eksisterende bebyggelse ønsker Husbanken gode søknader.
– Våre gamle boliger i Norge er lite tilgjengelige og har et høyt energiforbruk. Disse må oppgraderes, ved å bli mer tilpasset vår aldrende befolkning og få et lavere energibehov. Både gode løsninger, modeller og pilotprosjekter i eksisterende boligmasse vil ha prioritet, sier Welde.

Informasjonsvirksomhet knyttet til prosjektene er også et viktig moment for Husbanken.
– Så mange som mulig skal få nytte av den kunnskapen som utvikles i prosjektene, kunnskapsoverføring er derfor et viktig element vi ser etter i søknadene, sier Welde

Søknadsfrist 1. mars
Husbanken arrangerer en søkerkonferanse på Gardermoen torsdag 4. februar for de som vil bli orientert nærmere om søknadsprosessen og prosedyrene for tilskuddsordningen. Her vil du også få innsikt i noen utvalgte prosjekter og vil få anledning til å møte fagpersoner og saksbehandlere i Husbanken. Søknadsfristen er 1. mars.