Illustrasjon: PLOT Arkitekter

Peab – K. Nordang bygger omsorgssenter og legevakt

For rundt 81 millioner kroner skal Peab bygge Åse omsorgssenter og interkommunal legevakt i Ålesund.

Det skriver Peab i en pressemelding torsdag.

Åse sykehjem ligger rett ved sentralsykehuset i Ålesund. Bygget ble oppført i 1980, har et areal på omtrent 4.900 kvadratmeter, og inneholder fire etasjer og kjeller. Konstruksjonene er av plassbygget betong.

Kontraktssignering ved administrerende direktør Kjetil Nordang i K. Nordang og Inger Marie Sperre, styreleder i Ålesund kommunale Eiendom KF.

Bygget er allerede miljøsanert og revet inntil betong innvendig, og nå skal sykehjemmet bygges om og utvides til et moderne omsorgssenter og legevakt med kommunalt akutt døgntilbud. Byggherre er Ålesund kommunale Eiendom KF.

Areal etter ombygging og utvidelse vil være på rundt 7.100 kvadratmeter, heter det i pressemeldingen fra Peab.

− Vi setter pris på tilliten fra byggherren, og skal levere et kvalitetsbygg til innbyggerne i Ålesund kommune, sier distriktssjef Geir Rødseth i Peab – K. Nordang i meldingen.

Hele bygningsmassen skal utføres som passivhus. Peabs oppdrag omfatter både bygningsmessige arbeider og utomhusarbeider.

− Vi er i gang med prosjektet, og har planlagt overlevering i løpet av 2016. Vi synes det er spennende å være med på prosjekter med så stor samfunnsnytte, så vi gleder oss til å starte byggingen, sier Peab - K. Nordangs prosjektleder Lars Ole Tomren.