Eirik Daniel Hansen i Morgenstjernen (f.v.) og Nils Raymond Laeskogen i Betonmast Toten gleder seg til å komme i gang med byggingen av Sentrumshagen. Foto: Eli J. Haugen

Betonmast bygger Sentrumshagen på Hamar

Betonmast Toten har inngått avtale med Morgenstjernen om å bygge Sentrumshagen i Hamar sentrum. Prosjektet er Betonmasts første store i Hamar-området, og avtalen beløper seg til 295 millioner kroner (eks. mva.)

Selskapet er allerede godt i gang med å etablere seg på denne sida ta’ Mjøsa.

- Vi har lenge sett på Hamar- og Lillehammer som spennende områder. Dette er det første store prosjektet vårt på Hamar-sida, og lover godt for vår videre satsing her, uttaler Nils Raymond Laeskogen, daglig leder i Betonmast Toten.

Prosjektet går nå inn i siste utvikling- og detaljprosjekteringsfase før antatt byggestart i oktober.

- Sentrumshagen er et flott prosjekt med mange kvaliteter. Vi er ivrige etter å ta fatt på byggingen av et lenge planlagt og godt gjennomarbeidet prosjekt. Betonmast legger vekt på lokalt fokus, og vi gleder oss over å kunne bidra til å skape et godt kvartal for lokalbefolkningen i Hamar, sier Laeskogen.

Morgenstjernen, som utvikler Sentrumshagen, er også fornøyd med at prosjektet nå går inn i en ny fase.

- Nå er rivearbeidene ferdige og vi gleder oss til å komme i gang med byggingen. Interessen for de 61 leilighetene som er lagt ut for salg har vært stor, og vi opplever positiv interesse både for prosjektet og boligkonseptet, sier daglig leder i Morgenstjernen, Eirik Daniel Hansen.

Eiendommen utgjør en grunnflate på ca. 3.500 kvadratmeter. Det skal etableres en bygningsmasse på ca. 16.000 kvadratmeter, samt parkering.

Sentrumshagen vil blant annet inneholde:

· Private leiligheter med Morgenstjernen Trivselbolig – et helt nytt boligkonsept i Hamar
· Næringsarealer med servering og tjenester på gateplan
· Konferansesenter for kulturtilbud og arrangementer i byggets underetasje

Sentrumshagen ligger svært sentralt midt i Hamar Sentrum, omkranset av Vangsveien, Grønnegata, Enggata og Østre Gate. Byggetid er satt til ca 2 år, og det nye kvartalet vil stå ferdig høsten 2017.