Oljeingeniører ser til bygg og anlegg

Det er behov for færre ingeniører i olje- og gassnæringen nå enn for bare kort tid siden. Nedgangen i oljeprisen har ført lavere investeringer innen denne sektoren, og vi ser nå at flere velger å se mot bygg og anlegg.

Dette er selvsagt meget positivt for byggenæringen. Her har vi slitt med å få fatt i mange nok ingeniører i en årrekke. Bygg og anlegg har hatt små sjanser til å konkurrere med lønnsvilkårene innen olje og gass, men nå er det stadig flere som oppdager hvor mange spennende oppgaver som finnes rundt om i hele landet innen sektoren vår.

Det er høy fart i store deler av næringen, og mange har behov for flinke folk – og de trengs over hele landet.

Skanska kan fortelle om helt andre tilstander når de søker etter personell nå enn for fire-fem måneder siden. De kan vise til en økning i antall søkere på mange hundre prosent om de sammenligner samme stilinginsutlysning nå i forhold til for ett og to år siden. Det tyder på at noe nå virkelig har skjedd.

Vi er langt fra overrasket over at folk fra oljenæringen nå kommer til byggenæringen. Bygg og anlegg er en betydelig samfunnsaktør, som ikke har fått den oppmerksomhet den fortjener. Nå begynner stadig flere å få øynene opp for hvor mye som rører seg i denne næringen.

Dette er det selvsagt viktig at næringens aktører nå benytter seg av. Om man ikke har lyktes med å få fatt i kvalifisert personell for å kunne gjennomføre en ønsket vekst tidligere er sjansen nå absolutt til stede. Det gjelder bare å se mulighetene. Om nedgangen innen olje og gass blir varig er ikke sikkert, men vi tror det vil bli lenge til vi får bonanzatilstander slik vi har vært vitne til de senere årene der lønningene har gått i taket. Det er derfor håp om at mangelen på dyktige ingeniører vil kunne avta for byggenæringen i årene fremover. Men næringen må vise hvorfor den er et bra sted å være.