Illustrasjonsfoto: Matlhus Uniteam

Algeco Group kjøper Malthus Uniteam

I helgen ble det klart at Algeco Group kjøper Malthus Uniteam.

- Ved å kjøpe Malthus Uniteam satser Algeco for alvor i det nordiske markedet. Med Algeco i ryggen vil vår nordiske satsing bli ytterligere styrket, sier administrerende direktør Steinar Aasland i Malthus Uniteam i en melding fra selskapet.

Det er Reiten & Co Capital Partners, IKM Industri-Invest AS, Hodne Kapital AS, Maaseide Holding AS samt øvrige aksjonærer som nå har solgt Malthus Uniteam til Algeco.

Malthus Uniteam vil i 2019 omsette for rundt 750 millioner kroner og får et EBITDA på cirka 200 millioner kroner.

- Dette oppkjøpet gir Algeco en ledende posisjon i det attraktive nordiske modulmarkedet og styrker vår tilstedeværelse ytterligere i Europa. Malthus Uniteams brede produktsortiment og sterke kundegrunnlag vil sikre at Algeco er godt rustet til å dra nytte av den fortsatte veksten i de nordiske markedene. Det vil også være en god mulighet for kundene til Malthus Uniteam å dra nytte av Algecos bransjeledende utvalg av verdiøkende produkter og tjenester, sier Mike Smith, styreleder i Algeco.

- Vi er glade for å bli med i Algeco Group og bli en del av den ledende modulleverandøren i Europa. Malthus Uniteam har med suksess etablert seg som markedsleder i Norge og vi ser frem til å kunne tilby Algecos VAPS 360-tjenestetilbud til våre kunder, i tillegg til å styrke vår tilstedeværelse i Norden, sier Steinar Aasland.

- Etter hvert regner vi med å kunne tilby våre kunder en rekke tilleggsprodukter og tjenester som Algeco har i sin portefølje. Før vi får lov til å utvikle et slikt samarbeid, må imidlertid aksjeoverdragelsen godkjennes av konkurransemyndighetene, legger Aasland til.