Slik så det ut etter brannen i Østre Porsgrunn kirke. Foto: Christian Aarhus

46 vil tegne ny kirke i Porsgrunn

46 arkitektkontorer har meldt sin interesse for å tegne den nye kirken i Porsgrunn som skal reises på samme sted som den som brant i 2011.

Østre Porsgrunn Kirke brant ned til grunnen 11.april 2011, og siden har det pågått en heftig diskusjon om det skal bygges en kopi av den gamle rokokko-kriken eller bygges nytt. Porsgrunn kirkelige fellesråd landet på å bygge nytt, og nå har fristen for å bli prekvalifisert til prosjektet gått ut.

46 arkitektkontorer, 28 etablerte og 18 nyetablerte, har meldt sin interesse. Foruten stor interesse fra Norge har det kommet inn en søknad fra Sverige, seks fra Danmark og fem fra resten av Europa.

- Prosjektleders anbefaling vil bli lagt fram for utvelgelse i byggekomitéen 23. februar, og de utvalgte firmaene vil bli offentliggjort fredag 6. mars, skriver kirkesjef Johannes Sørhaug i en pressemelding.

Til Telemarksavisa sier leder for «Komiteen for gjenoppføring av Østre Porsgrunn kirke», Knut Kallhovde, at menigheten går for fort frem, og ber Riksantikvaren gripe inn.