40 omkomne i arbeidsulykke i Kina

40 personer er bekreftet omkommet og flere er fastklemt etter at deler av en kraftstasjon under bygging falt sammen i Fengcheng øst i Kina, ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Antallet omkomne er ventet å stige, fordi flere arbeidere er fastklemt etter ulykken i Jiangxi-provinsen, skriver Xinhua. Fem personer er sendt til sykehus. Rundt 68 ansatte var på stedet da ulykken skjedde.

Bilder fra stedet viser betongdeler og stålbjelker som ligger sammenrast på bakken etter at et stillas ved et kjøletårn kollapset. Redningsarbeidet pågår for fullt, og 32 brannbiler og over 200 militærpersonell er sendt til stedet, opplyser provinsens brannvesen.

Ulykken skjedde klokken 7 lokal tid torsdag morgen. Årsaken er ennå uviss.

Kina er ofte rammet av arbeidsulykker i industrien, til tross for at myndighetene har bedt om skjerpet sikkerhet. I august omkom 21 personer da et damprør eksploderte på et kullkraftverk, og i juni ble over 130 personer sendt til sykehus etter en kjemikalie-lekkasje fra en fabrikk. I april eksploderte et lager med kjemikalier og drivstoff, noe som førte til en storbrann som varte i 16 timer. 400 brannmenn måtte til for å få bukt med flammene.