Administrerende direktør i Minera Skifer, Arnstein Sæteren, kan fortelle om et steinbra 2014.

362 prosents økning for Minera Skifer

Oppdalsbedriften Minera Skifer har økt resultatet før skatt i 2014 til 15,7 millioner kroner fra 3,4 millioner i 2013.

Skandinavias største skiferprodusent kan rapportere om et steinbra resultat i 2014. Oppgangen fra 3,4 til 15,7 millioner i resultat før skatt utgjør en økning på hele 362 prosent for oppdalsbedriften Minera Skifer.

Det skriver bedriften i en pressemelding på byrånettsiden NTB Info.

Ifølge meldingen økte bunnlinjen kraftig som en følge av effektivisering i året som gikk, til tross for en liten nedgang i omsetning. I konsolideringsåret gikk konsernets salgsinntekter fra 156,4 millioner til 146,6 millioner kroner. Driftsresultat økte 109 prosent, til 20,3 millioner kroner i 2014, opp fra 9,7 millioner året før.

Blant fjorårets anstrengelser var installering av nytt produksjonsutstyr, åpning av nytt brudd, kvalitetsheving på enkeltprodukter, utvikling av nye produkter, investeringer i logistikksystemet, miljøsertifisering, samlokalisering i nye kontorer og implementering av ny markedsstrategi.

– Vi er godt fornøyd med effekten av omleggingene. Nå har vi fokus på vekst, og jeg kan røpe såpass at 2015 er lovende, sier administrerende direktør i Minera Skifer, Arnstein Sæteren.

I 2014 kom nesten 90 prosent av selskapets omsetning fra kunder i Norge og Sverige. Men etterspørselen fra internasjonale markeder stiger.

– Internasjonale arkitekter jakter på naturmaterialer som har det lille ekstra, men som samtidig er klassiske og varige. Her treffer norsk skifer godt. Utlendingene ser på norsk skifer som et high-end statusprodukt, sier markedssjef i Minera Skifer, Ane Gorset.