<p>Det gigantiske kjøpesenteret CC Stadion åpnet dørene 11. november. Hele 35.000 besøkende var innom senteret åpningsdagen (foto: Skyphoto.no)</p>Foto: Skyphoto.no

35.000 besøkte CC Stadion på åpningsdagen

Hedmarkingene rant ned dørene da gigantprosjektet CC Stadion på Hamar åpnet dørene for publikum tirsdag 11. november. Hele 35.000 besøkte kjøpesenteret åpningsdagen.

─ Vi hadde en fantastisk åpningsdag som startet med en lukket markering inne for de som har vært med på byggeprosjektet, politikere og andre samarbeidspartnere. Så ble det gjennomført en offisiell åpningsmarkering ute før senteret åpnet dørene, sier senterleder Nina Utkilen til Byggeindustrien.

Gigantprosjekt

Det er ingen tvil om at hamarsingene har ventet spent på åpning av det nye kjøpesenter med et totalareal på hele 33.000 kvm. I tillegg til et hypermoderne kjøpesenter består prosjektet av med flotte uteområder og offentlig park på taket på seks mål med lekeplasser, petanque baner, frukttrær og benker. I vinterhalvåret vil det bli etablert en skøytebane på 330 kvm. I det totale prosjektet er det bygget 38 leiligheter, 15 rekkehus, 21 studioleiligheter og 4.000 kvm næringslokaler. Veidekke har vært totalentreprenør for prosjektet som omtales som det største byggeprosjektet som har vært gjennomført på Innlandet.

─ Vi hadde 35.000 besøkende åpningsdagen. Det er vi strålende fornøyd med. Tilbakemeldingene så langt har vært veldig positive og det ble en veldig hyggelig åpningsdag, sier Utkilen.

Senteret fungerte fra første dag

Hun sier at det gigantiske senteret fungerte godt fra første dag.

─ Logistikken fungerte tipp topp og kundestrømmen fløt fint og heiser og rulletrapper og tekniske installasjoner fungerte som det skulle. Tilbakemeldingene fra kundene er at de oppfattet senteret som oversiktlig og vi fikk testet trafikken og parkeringskjelleren. Vi er veldig fornøyd etter åpningen, sier senterlederen.

­─ Har det vært et skikkelig kjør de siste dagene før åpning?

─ Ja, det har naturligvis vært travle dager inn mot åpningen. Det er mange aktører vi skal ha dialog med og vi skal avslutte et stort byggeprosjekt. Men jeg synes det har gått veldig bra. Vi er et veldig bra team som jobber godt sammen, det har gjort at vi har kommet vel i mål til åpningen, sier hun

Gjør Hamar til en attraktiv handelsdestinasjon

Per i dag er det 79 butikker i CC Stadion og det er ti butikkarealer som ikke er utleid.

─ Her har vi prosesser som gjør at vi får fylt opp alle butikkene i 2015. Noen av de ledige arealene er per i dag fylt opp med midlertidige aktiviteter, sier hun.

Utkilen sier at CC Stadion vil bidra til å gjøre Hamar mer attraktivt som en handelsdestinasjon.

─ CC Stadion blir av de aller fleste oppfattes som et positivt tilskudd til Hamar by. Intensjonen har vært å bygge et regionalt senter som kan trekke folk over lange avstander, sier hun.

Du kan lese mer om byggeprosjektet CC Stadion i Byggeindustrien nr 19.