<p>Det ble omfattende skader da to personer utførte hærverk med en sakselift inne i nye CC Stadion som er under bygging i Hamar (foto: Veidekke).<br></p>

Gikk løs med sakselift - skader for opp mot millionen

Natt til lørdag kom to personer seg inn på byggeplassen for nye CC Stadion på Hamar og utførte hærverk med en sakselift. Omfanget av skadene skal være mellom 500.000 og en million kroner.

To personer skal ifølge ha.no ha innrømmet hærverket i avhør med politiet. Natt til lørdag fikk politiet også melding om tyveri av en anleggsmaskin tilhørende et annet prosjekt utenfor CC Stadion. Anleggsmaskinen hadde blitt kjørt ut fra området og ferden endte ved Statoil Vangsvegen.

Politiet ser begge disse sakene i en sammenheng.

Store skader

Daglig leder i Centrumgården AS som er eierselskapet av CC Stadion, Ketil Norheim, forteller om omfattende skader i kjøpesenteret som er under bygging.

─ Vi har ikke full oversikt over omfanget, men vi snakker om skader for mellom 0,5-1 million kroner, sier han til Byggeindustrien.

De to personene skal ha utført et omfattende hærverk med en sakselift. Den har blitt kjørt inn i delevegger og glassfasader.

─ Veidekke Entreprenør regner med to ukers arbeid for å bøte på skadene etter hærverket, sier han.

Flere 10-litersspann med maling skal ha blitt kastet utover. Det medfører omfattende behov for rengjøring.

─ En rekke gipsvegger må rives og gjenoppbygges og en del glassfasader er påkjørt og innfestninger er skadet, forklarer han.

Forsterker sikkerheten

Nordheim forteller at entreprenøren har en løpende sikkerhetsvurdering for byggeplassen.

─ Det å komme seg inn på en byggeplass til et viss stadium er mulig hvis man er fantasifull, kreativ, og kanskje full nok. Det er vekteravtaler i forhold til streifvakte, men de har ikke fanget opp dette, sier han.

Likevel vurderes det nå forsterkning av sikkerheten på prosjektet etter som verdiene på bygget øker og man nærmer seg åpning. Både når det gjelder vakthold og alarm ved enkelte områder.

Veidekke Entreprenør har anmeldt hærverket.

─ Vi jobber nå med å registrere alle skader og melder inn til forsikringsselskapene for de ulike underentreprenørene og til vårt forsikringsselskap, sier prosjektleder Jan Bøye Leirhol i Veidekke Entreprenør.

─ Har du noen gang opplevd tilsvarende på et byggeprosjekt?

­─ Nei, jeg har opplevd innbrudd, men ikke hærverk på denne måten. Det er utrolig synd med tanke på den innsatsen alle de involverte legger ned for å ferdigstille kjøpesenteret. Nå blir det en del arbeid som må utføres på nytt. Det synes vi er trist, sier han.