Tips til busker i skråning

Vi har behov for å beplante en skråning. Akkurat nå ligger det en duk i denne skråningen, og under duken er det ei steinrøys med kantete steiner (etter bygging og sprenging i hagen).

Jeg kunne tenke meg busker i denne skråningen, men vet ikke hvilken type som egner seg - da det ikke er spesielt mye jord under duken. Ønsker at den skal krypvokse slik at det til slutt ser ut som ett teppe av busker i skråningen. Gleder meg til svar. På forhånd takk!

Hilsen Ingrid

Hei Ingrid

Jeg beklager å måtte si deg at du nok bør ha minst 50 cm jord hvis du skal ha busker som skal bre seg utover i skråningen.

Så lenge det er spisse sprengstein under duken (som jeg håper er av den drenerende typen), foreslår jeg at du legger et godt lag med næringsrik jord og bruker dette som grunnlag for ny beplantning.

Hvis skråningen ligger i full sol, kan du bruke Krypeiner. Ligger den i halvskygge/skygge, kan du bruke Krypbarlind. Hvis du vil ha noen innslag av farger kan du bruke stauder med farge på bladene eller blomstrende halvhøye stauder, men husk at disse krever litt stell hver vår.

Alternativ er blomstrende busker og da ville jeg valgt noen lave nøysomme, som f eks Potentilla Abbotswood (med hvite blomster størsteparten av sesongen).

Ikke glem belysning og vanningsanlegg når du anlegger skråningen fra bunnen av. Lykke til!

Med vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen