Aktivt hagelag i Averøy

Hageselskapet Averøy Hagelag som ble Norges Hagelag 2010, er et svært så aktivt lag.- Høsten 2009 overleverte vi en ferdig sansehage for demente til Averøy Kommune. I år har vi hatt et godt overskudd, og bestemte oss for å føre mer tilbake til samfunnet, sier hagelagets entusiastiske leder Eva Cathrin Ostnes.

 

Solhatten Psykiatriske Dagsenter i Averøy mangler en god uteplass. De vil gjerne ha en skjermet plass der man kan nyte frisk luft og fred og ro. De har endelig fått bevilget en sum fra kommunen og har startet så vidt på arbeidet.

- Hageselskapet har Grønn Helse som satsningsområde, og vi Averøy Hagelag vil gjerne bidra for å sørge for at brukerne får en skjermet plass og et trivelig miljø ute i hagen. 

Derfor vedtok vi på vårt årsmøte som fant sted på fantastiske Håholmen, å bevilge kr. 10000 som vårt bidrag til at brukerne ved Solhatten Psykiatriske Dagsenter endelig kan få sin etterlengtede uteplass, sier Ostnes.

Gaven ble svært godt mottatt. En av de ansatte utbrøt "ja, nå kan vi få levegger også”. Vi i Averøy Hagelag håper at gaven blir nyttig for mange samtidig som at vi oppfordrer andre lag og organisasjoner til å bidra med et beløp, stort eller lite, slik at uteplassen blir enda bedre, sier hun.

Varaordføreren, Evy Starheim og Hagelagsleder Eva Cathrin Ostnes fikk en omvisning på området og fikk høre om kommende planer.