Plassering drivhus

Holder på å planlegge "totalrenovering" av hagen, og vil tegne inn hvor mitt fremtidige drivhus skal plasseres Har mulighet å plassere det nesten hvor som helst rundt huset. spørsmålet er hvor den ideelle plassen er med hensyn til sol og skygge.

Sander

Hei Sander

Ekspertene sier at kortsidene skal ligge Nord og Sydvendt, med inngangsdøren vendt mot syd. Dette fordi innsektene svermer om dagen når det er varmt og finner veien lett inn til blomster og planter som trenger hjelp til bestøving. Det man skal vie en tanke er muligheten for skygge. Sommerens lys er viktig for dyrkingen, men det er også viktig å sile vekk de brennende solstrålene. Derfor er den mest ideelle plassering et sted hvor drivhuset kan stå i vandrende skygge i løpet av dagen. Gjerne under et stort løvtre eller en syrinbusk eller lignende.

Med dette sagt er lufting like viktig som å skygge for de brennende solstrålene. Det finnes forskjellige automatiske systemer å velge mellom, men den mest ²grønne² er vel den der åpnerne er fylt med bivoks og p.g.a.

varmen fra solen åpner og lukker seg ved akkurat riktige temperaturer!

I min artikkel om drivhus kan du lese mer om dette:

http://www.bygg.no/id/31209

Med vennlig hilsen og lykke til fra Marit Næss