Mange spørsmål til hage.no

Det er utrolig hvor mange spørsmål man stiller seg når man driver med hage og blomster. Det har ikke minst vi i hage.no fått oppleve. Interessen for den spørsmål og svar- spalten som vi har, er stor. På Hagemessen på Lillestrøm var vår hageekspert Marit Næss til stede - og hun hadde omtrent ikke et ledig minutt på messen. Det var nesten slik at det var kø av spørrelystne foran vår stand.

Folk spør om alt mulig, men det er kanskje ikke rart. For skal man lykkes med sine hager er det viktig at man gjør en del ting grunnleggende riktig. Gjør man feil kan hagegleden fort avløses av mismot og nederlag. En god ide i starten er at man ikke starter flere prosjekter enn dem man kan rekke over. Ikke alle forstår at det også er en del arbeid knyttet til hage. Skal man ha et nydelig bed som blomstrer for hele nabolaget, må man vite at det også finnes noe som heter ugress. Skal bedet bli så vakkert som man ønsker, må man derfor luke.

Men blomster og planter kan utvikle seg mot normalt. Det kan skyldes jordsmonnet. Man må også passe på å vanne, men ikke alle plantene skal druknes. Noen planter trenger gjødsel og kalk. Men noen skal ha sur jord - og da må de gjødsles noe annerledes enn andre planter. Noen trenger mye sol, andre klarer seg med mindre.

Heldigvis trenger man ikke å være ekspert for å få en hage man trives med. Kanskje kan enkle svar gi deg hagegleden tilbake om den får et tilbakeslag. De svarene kan du få her på hage.no gratis. Send en mail med spørsmål. De formidler vi videre til vår hageekspert - og så kommer svaret raskt opp på nettsiden vår. Nå skal vi starte med nyhetsbrev på hage.no. De er selvsagt også gratis. Meld deg på ved å gå inn på påmeldingsboksen som ligger oppe på førstesiden til hage.no.

For de som er spesielt interessert vil vi anbefale et medlemskap i hagelaget. Det finnes også mange grupperinger for ulike blomsterslag. På hagemessen var det samlet mange slike grupperinger. Alle hadde mye besøk. Vi har også hagegal.no for de riktig hagegale. Der finner man et stort diskusjonsforum.

Trafikken på våre nettsider har økt veldig - og på hage.no setter vi nå nesten daglig nye besøksrekorder.
Nå er hagesesongen 2009 åpnet. Kom deg ut i hagen - kos deg sammen med venner og familie eller kos deg for deg selv. Hagen kan gi deg utrolig mye glede gjennom sommeren og høsten. Tilbudet for hagen har aldri vært større enn i dag. Uterommet hagen er for mange selve oppholdsrommet snart halve året. Med litt varme - litt vindavskjerming - fine plattinger - hyggelige avgrensninger - gode møbler - en god grill eller utepeis - en fin plen - fine beplantninger - ja, man kan skape akkurat det eventyret man selv ønsker.

Klarer man ikke alt selv, er det fagfolk både som kan planlegge hagen sammen med deg - og vi har profesjonelle anleggsgartnere som gjør en fantastisk jobb. Kosen klarer du i alle fall selv.

Det å få et lite kick på en hagemesse kan få mange i gang.
For mange er hagen selve livet - eller i alle fall det som gir glede og overskudd.