Hyller kjøkken-hagen i potetens år

I vår la elever ved Tingvoll barneskole ned poteter av 20 forskjellige sorter i Stjernehagen på Tingvoll gard. Sommervarme over gjennomsnittet har stelt godt med knollene og nå dekker Bioforsk Økologisk langbord og inviterer til potetfest, skriver bioforsk.no på sine nettsider.

 

En av Norges fremste poteteksperter kommer også, så det blir godt potetstoff både for gane og øre. 

- Ta en titt på Mozart og van Gogh, sier hagevert Kirsty McKinnon, som for fjerde år på rad inviterer til feiring av den internasjonale kjøkkenhagedagen. 

Sammen med velkjente Troll, mindre kjente Marius, Jøssing og Rød Kvæfjord, er nemlig Mozart og van Gogh medlemmer av den lokale potetsamlinga. Hva årets femteklassinger la i jorda i vår, får vi se resultatet av når vi nå tar opp poteter.

Per Møllerhagen kommer fra Bioforsk sitt tyngste potetdistrikt, nemlig Apelsvoll på Hedmarken. Han vil fortelle om de ulike sortenes egenskaper og hvordan en kan dyrke fram god kvalitet, både i kjøkkenhagen og i et større format.

Stjernehagen på Tingvoll gard utfordrer sansene. Her kan du lukte, smake, se, føle og så og si høre hvordan plantene gror. Dette resulterer i flotte vekster som vil måtte bøte med livet denne søndagen. Det må til for å dekke hagens populære festbord. Her vil poteten spille hovedrollen, den kan jo som kjent brukes til alt. Det vil i praksis bli demonstrert i garantert ikke kjedelige matretter.

Liv Birkeland

Arrangementet ble holdt søndag 24. august