Hekk mot nabo og vei

Har du tips til valg av hekk mot vei og nabo? Vi ønsker en hekk som blir ca 1,5 meter og hindrer innsyn. Den må ikke være giftig, da vi har små barn. Sone H3-4.
Hilsen Marianne
 

Hei Marianne

Så fremt du ikke skal ha vintergrønn hekk, vil jeg anbefale den veldig greie, pene og allsidige hekken som heter Alperips "Ribes alpinum". Det er den første som blir grønn om våren. I tillegg kan den vokse fritt eller formklippes. Den er nøysom og lett å få til. Kan bli inntil to meter høy, men det er etter en del år, og hvis dere synes den blir høyere enn ønsket, er det en enkel jobb å klippe den.

Vintergrønn hekk som blir 1,5 m høy, kan være alt fra gran til barlind. Jeg er mest glad i barlind, men vær obs på at det finnes flere sorter. Hele planten er egentlig giftig, men det er som regel bærene som frister barna, så hvis du unngår å kjøpe sortene som får bær, kan du eventuelt bruke dette. De vokser veldig sent, så kjøp inn planter av en grei størrelse.

Utover dette er Agnbøk veldig fin. Den visner om høsten, men beholder kobberfargede blad på igjennom vinteren og grønnes om våren når de kobberfargede bladene da faller av.

God sommer og lykke til med ny hekk!

Vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen
kurs.hageplanlegging.no