Ny robotklipper fra Husqvarna

Nå lanseres to nye robotmodeller som sørger for enkelt vedlikehold av hagen – fra hengekøyen.

Da Husqvarna lanserte sin første robotgressklipper i 1995, var det ikke bare et nytt produkt, det var starten på en helt ny kategori hageprodukter. Nå, 19 år senere, slipper Husqvarna sin tredje generasjon av de populære, utslippsfri robotgressklipperne, ifølge en pressemelding.

Inntil 3200 kvadratmeter

De nye modellene er designet for å klare gressplener fra 2 200 til 3 200 kvadratmeter. Som tidligere klipper de nye robotgressklipperne bare noen millimeter av gresset hver gang. Det gjør at plenen stadig får næring, ettersom det avklipte gresset fungerer som gjødsel og holder gresset friskt og mosefritt, samtidig som det eliminerer alle behov for oppsamling av gress.

De nye modellene tilpasser seg gressets veksttakt. Jo raskere det vokser, desto mer aktiv blir gressklipperen.

En av hemmelighetene bak Husqvarna Automower er at den beveger seg i tilfeldig mønster, ikke i rette linjer. De tilfeldige bevegelsene gjør at klipperen ikke etterlater seg spor, men isteden en jevn, fin plen.

Takler skråninger

Både Automower 320 og 330X takler skråninger på opptil 45 prosent – samt en timer som tilpasser arbeidstiden etter gressets vekst. 330X har samme egenskaper, men er i tillegg utstyrt med innebygget GPS-navigasjon, som gjør at den vet hvilke områder den allerede har klippet. På ladestasjonen finnes dessuten en hjem-knapp. Ett trykk på knappen, og robotklipperen returnerer til ladestasjonen.

Robotgressklipperne er alle utstyrt med Li-Ion batteri med lang levetid, og større display med bedre oppløsning enn tidligere modeller. I tillegg til grå er Automower tilgjengelig i hvit design.

Som med tidligere generasjoner legges en avgrensningskabel rundt klippeområdet. Når det er gjort og ladestasjonen installert, kan man bare kjøre i gang og innta plassen i hengekøyen.

Med pinkode og tyverialarm er Automower trygg, og tar seg av plenen mens du er på jobb eller på hytta. Når den trenger oppladning, vil Automower automatisk returnere hjem til ladestasjonen.