Alternativ til gress/Cotulagress

Hei
Jeg har hørt at Cotulagress kan være et bra alternativ til vanlig gress. Det blir også kalt Leptinella. Etter det jeg har fått opplyst ser det ut som gress, men man slipper å klippe det/lite vedlikehold.

Det har ikke lykkes meg å få tak i dette på vanlige plantasjer, men kanskje du vet hvordan man kan skaffe det?

På forhånd takk :-)

Wibecke

Hei Wibecke

Fjærgress, Tråkkbregne eller Leptinella squalida er benevnelse på samme ting. Leptinella tåler noe tråkk, blir ca fem cm høy og kan tildels brukes som bunndekker i stedet for gress. Bladverket ser ut som Ryllikblader. De er ømtålige for våt jord, så det er viktig å etablere de i sandblandet vekstmiljø. Det blir ikke like tett som gress - bare slik at du ikke missforstår.

Dette er mye brukt som alternativ til gress i Danmark. Her hjemme er det mindre brukt. Skal du beplante større områder, vil jeg tro at de fleste hagesentrene kan bestille inn til deg. Ellers kan det være at du vil finne planter i mindre mengder på enkelte hagesentre. Jeg vil anbefale deg å ta en ringerunde til dine nærmeste hagesentra. Leptinella finnes både i grønt og en utgave som nesten er sort (Patts Black). Til info er Cotula og Leptinella samme ting, og Leptinella er benevnelsen som er mest brukt i dag.

Lykke til med å anlegge "plenen". :)

Vennlig hilsen fra Marit Næss Jørgensen