Bygger Norges bratteste grønne tak

Anleggsgartnerfirma Svein Boasson AS i Bergen har inngått kontrakt med Stavanger kommune om bygging av grønt tak på Stavanger Forum.

Taket vil bli det bratteste som noensinne er bygget i Norge, med hele 45 graders helling. Takflaten er på vel 1100 m2 og vil bli ferdigstilt våren 2014.

Dette er ikke et vanlig sedumtak, men en spesiell sammensetning av stauder, ifølge en pressemelding fra Svein Boasson AS.

- Vi samarbeider med Landskapsentreprenørene AS på utførelsen av denne jobben. Dette vil bli krevende med tanke på selve utførelsen, i forhold til sikkerhet og ikke minst den fysiske utfordringen. Å arbeide på så bratt tak krever ekstra varsomhet, stort fokus på sikkerhet og logistikk, sier daglig  leder Sigurd L Boasson hos Svein Boasson AS.

Sigurd Boasson sier de har arbeidet med dette prosjektet i lang tid og han er glad for at de har med seg ZinCo Norge AS som leverandør.

- ZinCo er alene om å kunne levere så komplekse systemer til grønne tak. Den kompetansen de innehar, spesielt ingeniørene i Tyskland, er nyttig for oss når det kommer til det fysiske arbeidet og produktene som skal benyttes. Dette prosjektet er nokså enestående også i europasammenheng, og det presser grensene for hva som er mulig å bygge som grønttak, sier Boasson.