Krifast-tunnelen delvis nattestengt

I 16 måneder mens Freifjordtunnelen renoveres, må trafikantene belage seg på at det blir delvis nattestenging kombinert med kolonnekjøring til bestemte tider, skriver Tidens Krav.

 

Delvis nattestenging kommer som en konsekvens av nye krav fra Arbeidstilsynet, fastslår distriktssjef Jan Arild Johansen i Statens vegvesen overfor Tidens Krav.

Han har nå mottatt Arbeidstilsynets krav i forbindelse med den planlagte renoveringen som er kostnadsberegnet til rundt 155 millioner kroner.

Her står det svart på hvitt at Arbeidstilsynet ikke godtar at det pågår renoveringsarbeid samtidig som det avvikles publikums- og nyttetrafikk.

Det innebærer at trafikken må stoppes mens det pågår arbeid i tunnelen. Når trafikken skal slippes igjennom, må mannskapene ta pause og kjøre ut av tunnelen.

Jan Arild Johansen sier at Vegvesenet nå ser på ulike måter å takle disse nye kravene fra Arbeidstilsynet på.

Han vil imidlertid ikke komme med antydninger om hvordan det rent praktisk kan gjennomføres eller hvor lange perioder med nattestenging som blir aktuelt.

Det skyldes blant annet at han har invitert Krifast-kommunene Kristiansund, Tingvoll og Gjemnes til et rådslag om saken kommende mandag. Her vil han ha kommunenes syn på saken før Vegvesenet konkluderer med hvilken løsning som skal velges.

- Her blir det en hårfin balansegang mellom framdrift i tunnelarbeidet, hensynet til trafikkavvikling og hensynet til forsvarlig arbeidsmiljø, sier Johansen.