SFT gir StatoilHydro to ukers frist

Statens forurensningstilsyn (SFT) gir StatoilHydro en frist på to uker på å framlegge dokumentasjon på røykutslippene i Hammerfest.

 

SFT krever en redegjørelse både for hvor stort utslippet på Melkøya har vært og hvor mye det vil bli i framtiden, opplyser direktør for SFTs næringslivsavdeling, Signe Namdal, til Finnmark Dagblad.

SFT mener StatoilHydro har brutt både varslingsfristen og utslippstillatelsen. Søndag møttes partene i Oslo for å drøfte videre fremdriftsplan for faklingen på Melkøya.

- Vi opprettholder vårt svar om at selskapet har brutt både varslingsfrister og utslippstillatelse. Vi har konstatert og vurdert grundig om det er avvik. Dette mener vi fortsatt, understreker Namdal.

Snøhvit-operatøren får nå en frist på to uker på å legge fram dokumentasjonen.
StatoilHydro er imidlertid uenig i SFTs vurdering, men medgir at de kunne vært flinkere til å informere SFT om forholdene rundt faklingen.

Informasjonssjef for Snøhvit-prosjektet, Sverre Kojedal, sier selskapet innen neste mandag kommer til å overlevere skriftlig dokumentasjon på at selskapet ikke har brutt utslippstillatelsen.

StatoilHydro skal i tiden som kommer, undersøke om det er mulig å redusere den såkalte faklingen, som har vært kilden til røykutslippet.