Åsulv Salte ny adm. dir. i AS Betong

Åsulv Salte tar steget opp fra driftssjef og blir administrerende direktør i AS Betong.

- Å lede AS Betong, som er en bedrift med 75 års erfaring, masse god kompetanse i veggene og mange dyktige arbeidere er en spennende oppgave, sier konsernsjef Bjørn Risa.

- I AS Betong har vi fokus på trivsel og vi ønsker å være en foretrukken arbeidsplass, forteller han.

AS Betong kan se tilbake på et vellykket år med god omsetning og positivt resultat. I tillegg har bedriften gode ordrereserver for tiden fremover.

- Vi har nå mulighet for å vokse til en maks kapasitet på 400 millioner uten å måtte gjøre store investeringer. Vi er absolutt ved godt mot og selvtilliten er på topp, forklarer Risa.

Bedriften har i det siste gått nye veier og knyttet til seg nye samarbeidspartnere, som blandt andre Spenncon. Når det nå var tid for en ny person i sjefstolen er styret i AS Betong, etter omfattende rekkrutteringsarbeid, godt fornøyd med ansettelsen av Åsulv Salte.

- Dette er en trygg og langsiktig løsning. Salte er målrettet og har stor gjennomslagskraft med de målene han setter seg, forteller Risa.

Salte har lang erfaring som leder. Allerede i 1999 var han driftssjef ved Prior Norge sin fabrikk i Sandnes. Senere ble han daglig leder ved Nærbø Kyllingslakteri. I 2010 var han daglig leder i Optimera Tomteutvikling og Optimera Produksjon. Før han kom til AS Betong i 2012 var han daglig leder i SJT Miljø AS.

– Jeg er en person som er klar og tydelig på hva jeg vil og ønsker å oppnå. Jeg verdsetter verdier som rettferdighet, redelighet og lojalitet, noe som jeg også forventer av de jeg jobber sammen med, forteller Salte, som gleder seg til å ta over roret. - Framover blir det viktig å bygge en god ledergruppe, fortsetter han.

Nå er Salte innstilt på endringer, men vil først og fremst bli enda bedre kjent med organisasjonen.

– Det kommer noen små endringer. Vi trenger å justere litt på hvordan vi jobber i bedriften. Jeg håper og tror at de ansatte vil være med på dette. Min filosofi er at det vi gjør alltid kan gjøres bedre. Jeg liker at ting skjer, og går fremover. Sammen skal vi dra lasset i riktig retning, avslutter Salte.

43-åringen har 3 barn og har, ved siden av jobb, de siste 10 årene hatt ulike verv i Austrått IL i Sandnes.